Tåler Liverpool kampprogrammet? Etter en lang rekke med landskamper, er det endelig klart for både Premier League og snart Champions League – til glede for veldig mange. Liverpool har fått en god start i ligaen, men har et nådeløst kampprogram.

Lest? Liverpool på troféjakt!

Kan den fine trenden fortsette? Fire seire av fire mulige, mot antatt overkommelig motstand er bra nok for Jurgen Klopp. Nå kommer den første store testen. Tottenham på Wembley. 

På snaue to uker, har Liverpool fem tøffe og meget viktige kamper i det som er igjen av september måned. Det mange spør seg, holder troppen?

La oss se på hvilke kamper til hvilke datoer, der Liverpool skal i aksjon i det som er igjen av september måned: 

  • Lørdag 15. september, Tottenham-Liverpool (Premier League)
  • Tirsdag 18. september, Liverpool-PSG (Champions League)
  • Lørdag 22. september, Liverpool-Southampton (Premier League)
  • Onsdag 26. september, Liverpool-Chelsea (3. runde i ligacupen)
  • Lørdag 29. september, Chelsea-Liverpool (Premier League)    
Tåler Liverpool kampprogrammet?

I Liverpool er det bare én Jurgen Foto: Wikimedia Commons

Liverpool har en stor stall, og bør kanskje tåle kamp hver tredje dag, for i nevnte periode er det kun snakk om to svippturer til London, og tre hjemmekamper på rad. All den tid de fleste spillerne er friske, vil dette kunne gå bra for Jurgen og gutta hans, sannsynligvis.

Om det ikke bare fortsetter da. 

For det er nettopp det det gjør for Liverpool. I oktober og november er det riktig nok kun fem kamper per måned, men flere toppoppgjør, før det igjen tar helt av i desember. Da skal nemlig Jurgen Klopp og hans spillere, gå i kamp – hele 8 ganger og feire jul samtidig. 

Tåler Liverpool kampprogrammet?

Igjen er Liverpool rimelig heldig med å ha hele 5 av desember-kampene på Anfield, noe som åpenbart gjør kampprogrammet mindre krevende. De tre bortekampene spilles mot Burnley, Bournemouth og Wolves, alle i Premier League. Hjemmekampene er dog krevende nok, siden det er Everton, Napoli (Champions League) Manchester United, Newcastle og Arsenal som kommer på besøk. 

Selvsagt skal det ikke være enkelt å vinne noe som helst, men bragden er selvsagt større, når kampprogrammet er så tett som hagl. Statistisk sett, er det nemlig spennende å se på tabellen ved juletider. I England finnes det som kjent statistikk for alt som har med fotball å gjøre. Laget som leder tabellen første juledag, vinner Premier League. Slik har det vært de syv siste sesongene, med unntak av 2013/2014-sesongen, da lå Manchester City på 3. plass, men vant til slutt. 

Mange unner Liverpool å vinne denne sesongen, men kampprogrammet kan bli for tøft, for lenge. Klopp har fantastiske offensive spillere, men de må spille ofte, kanskje for ofte til å makte 60 kamper gjennom sesongen? En skade på Mané, Salah, Firmino, Keita eller van Dijk vil være krise. Da er man kanskje for sårbar til å kunne gå hele veien. 

Vi tror Premier League kommer foran alt annet for Klopp og co. denne sesongen, og lar Champions League bli andrevalget, med hensyn til spillere og spillerstall. Kjenner vi tyskeren rett (vi kjenner han kun gjennom media) vil han forsøke å vinne alle turneringer laget spiller. 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vargas runder seks tusen artikler!

Vargas runder seks tusen artikler og er bloggen som har levert deg daglige blogginnlegg siden våren 2010. Vi har hele...

Norge trenger Action-Frank!

Norge trenger Action-Frank, eller Frank Løke, som er hans døpenavn, en fyr det er lett å sette i bås som...

Lukk