Tenker du over risikoen ved å spise norsk mat? Det bør du! Det blir stadig avdekket avvik på hva norsk mat faktisk inneholder.

Alt fra restauranter som ikke overholder interne rutiner for behandling av fersk mat, og har manglende rutiner på renhold av egne lokaler.

– Mange har nok et noe naivt syn på at alt som er norsk er bra, da bør man tro om igjen. Dessverre er både norske bær, frukt og fisk gjenstand for nøye kontroller av Mattilsynet der det avdekkes for store mengder giftige stoffer.

– Det som minst er like skremmende er kontroller gjort av Mattilsynet, på diverse grønnsaker, frukt og ris- og kornprodukter solgt i norske dagligvareforretninger også har for høye verdier av giftige stoffer i seg.

Det er giftstoff i plantevernmidler som har for høye verdier og som kan være direkte farlig for mennesker, om man får i seg for store mengder.

Tenker du over risikoen ved å spise norsk mat? Det bør du!
Tenker du over risikoen ved å spise norsk mat? Det bør du!

Atskillige undersøkelser viser at når kroppen utsettes for plantevernmidler – særlig fostre – er det ødeleggende for flere kroppsfunksjoner.

Store mengder miljøgifter ligger på bunnen av fjordene og havnene våre.

– Fra forurensede områder sprer giftene seg til nye steder. Giften tas opp i næringskjeden, og ender på våre middagsbord.

Blant skadevirkningene er hormonforstyrrelser, økt kreftfare, skader på immunsystemet, konsentrasjons- og lærevansker.

Husk å vask all frukt og grønt du kjøper i butikken eller på diverse marked.

Du har ingen garanti for at også de fristende jordbærene som er til salgs landet rundt også kan være sprøytet med plantevernmidler e.l. som har for høye verdier med giftige stoffer.

– Små barn, syke og eldre mennesker har ikke så godt immunforsvar som voksne, og med et stadig større utvalg av importerte varer som kan inneholde giftstoffer, kan man være uheldig å bli alvorlig syk.

-Husk også god håndhygiene ved å vaske hender alltid før måltider, en selvfølge for de fleste, allikevel avdekker folkehelseinstituttet smitte som kommer av manglende gode hygiene rutiner.

Kok og stek maten du tilbereder så du er helt sikker på at den ikke er rå eller for lite stekt.

På den måten unngår man å få i seg salmonella og annet som kan forårsake diaré og magesmerter.

– Tar du dine forhåndsregler og vasker alt som ikke er pakket inn fra produsent, og som ligger løst i butikken, samt vasker kjøkkenbenk, fjøler, og bestikk skikkelig før bruk så er du  i trygge hender.

Føler man seg uvel etter inntak av mat som kan ha inneholdt gift av ukjent karakter og mengde må lege kontaktes.

Man vet aldri med sikkerhet hva man pytter i munnen alltid…

Kilde VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Psykisk syke tar sine liv i påvente av å få behandling

Hva gjør oss mørke og dystre til sinns? Hva er det som gjør at vi tenker negativt og ser negativt...

Justin Bieber – jakten på billetter vil få serverne til Billettservice til å bryte sammen

Om du har planer om å bestille billetter til Justin Bieber konsertene i Oslo i april 2013 når disse er...

Lukk