Terror i Norge- Nordmenn bør samles via sosiale medier. Tidligere leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytlser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde (51), valgte å ta initiativet for en ny roseaksjon, denne gang via sosiale medier.

Basert på det symbolet som mange nordmenn fortsatt forbinder med manges reaksjoner på sorgen etter 22. juli 2011.

Et rosetog som gav terroristen, det internasjonale samfunn og alle andre nasjoner et synlig bevis på hva Norge og de som bor her, mener om terror på norsk jord. Mulig terror fungerer andre steder, men her i Norge, vil vi kanskje aldri finne oss i rå og brutal ondskap som skal forvitre vårt demokrati og vårt åpne og frie samfunn – slik vi er kjent for å leve her å landet.

– Jeg brukte en tanke fra min ledergjerning og fant ut at vi er blir så mye sterkere når vi står sammen om vanskelige ting. Så min oppfordring er å legge vekk de fordommene som nå ulmer. Vi skal ikke fordømme naboen som er muslim, jøde eller kristen. Vi bør skape en ny holdning og vise at vi står sammen.

Hanne Kristin Rohde

Mange tusen har allerede fulgt den tidligere politi-profilen i Oslo, sin egen oppfordring om å dele en eller flere roser med emneknagg #SammenMotTerror, et fantastisk smart initiativ som videreføres via dette blogginnlegget. Og på oppfordringen til samtlige som leser dette, del og publiser dette eller Hanne Kristin Rohdes budskap til alle du kjenner og ikke minst til alle du ikke kjenner.

Vi lar oss verken skremme eller knekke av terrorisme.

Terror i Norge- Nordmenn bør samles via sosiale medier

Terror i Norge- Nordmenn bør samles via sosiale medier.

På den måten vil stadig flere velge å snu rykken til terror, smeller det igjen på norsk jord, nå eller senere- vi lenda flere roser florere i gatene og ikke bare i Oslo. Norge som nasjon har ikke lyst til å endres i den retningen av terror, vold og drap. Vi vil ha frihet for alle, både barn, unge, ungdom, litt, voksen, veldig voksen og eldre.

Mange nordmenn mangler evnen til å bli forbanna, vi kan bli forbanna, men ofte ikke før vi har kommet hjem og er innenfor trygge rammer. Der vi kan være tøffere i trynet enn blant allmuen og andre som kan mene noe om oss. For de aller fleste av oss er det ikke lett å vise sinne, men når alt du kjenner, alt du ser på som ditt verdi-samfunn og ditt liv- vil vi gjerne kjempe.

Om det kommer noen som ønsker å ta deg, dine barn, og dine barnebarn- så vil du gjøre alt du kan for å forsvare dine nærmeste, det er helt naturlig, og du vil kanskje være villig til å dø for å få det som du vil. Hvorfor de vil drepe seg, emg og våre familier? Fordi de har et annet verdisyn enn  deg og meg.

Vi er skapt til å forsvare våre egne og våre viktige verdier, nordmenn har kjempet for livet tidligere og vil ikke gi etter for terror.

Terroristene derimot, som truer nordmenn i Norge ser annerledes på livets verdier.  f.eks fordi de har et annet verdisyn enn deg- så skal din familie måtte dø. Det er nemlig en av mange årsaker til at terrorister ønsker å spre terror, fordi vi “andre” vi som ikke deler deles forskrudde, naive og gale verden- ikke ønsker å dele deres synspunkter.

Et rosetog hjelper ikke mer enn noen få overskrifter i media så er det glemt tenker du sikkert. Verken på Internett eller via oppmøte i Oslo. Si ikke det. En eneste Tweet fra en klok dame setter hjulene i gang- vi kan nå mange vi Internett, veldig mange på svært kort tid.

– Ikke alle har Twitter eller andre profiler i sosiale medier, men ved å sende denne meldingen på Rohdes oppfordring via Facebook, på mail eller via SMS, send gjerne brev via posten om nødvendig- så er du med på å si din mening om terror generelt og terror på norsk jord.

Vi har en nasjon å forsvare, vi har en familie vi er glade i og vi har slett ingen å miste i brutal og ondskapsfull terror, nettopp derfor bør også du spre dette budskapet til så mange som mulig. Vi viker faen ikke en tomme.

Et rosetog på sosiale medier? For noe vrøvl- tror du virkelig selvmordsbombere bryr seg om det? Vel, da vet de ihvertfall; at vi vet at de er på vei.

Nordmenn er ikke til for å hundses med, vi kan skremmes, men vil aldri dukke under for terror. Takk Hanne Kristin Rohde, for et spenstig, voksent og modig utspill. Det er herved delt til flest mulig!

Vi frykter kanskje terror her i landet, men vi kommer til å klaske en rose i trynet på en og hver av dere idioter. Bare prøv dere! Avskum!

#SammenMotTerror

Kilde TV2.no

Foto: Flickr/ johnpaddler

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slanking- For å lykkes må du først innse at du er feit!

Slanking- For å lykkes må du først innse at du er feit! Ordene kommer fra fyrverkeriet, Tom Nordlie, som nylig...

Lukk