– Oslo ble 22. juli rammet av det som svært sannsynlig er en terror-aksjon. Regjeringskvartalet ble rammet av en bombe som har blåst vekk store deler av inngangspartiet til regjeringsbygningen.

Og vinduer i mange hun som ligger nærheten er blåst ut.

Det sies at at også ei bombe har gått av på Youngstorget som har gjort stor skade på bygninger.

Det er foreløpig ikke mulig å si hvor mange som er skadd eller omkommet i eksplosjonen.

Hele bygningen som huser blant annet Statsministerens kontor, er rammet av eksplosjonen.

NTB bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Ambulansepersonell behandler flere skadde på gata utenfor regjeringsbygget.

Mange personer ligger blødende i gaten utenfor, truffet av glassplinter som falt fra de ødelagte vinduene.

– Dere kan ikke gå gjennom her, fordi det fortsatt er to bomber vi ikke vet hvor er, opplyser politiet på stedet til Aftenposten.nos reportere .

Skrevet av www.vargas12.com i desember 2010:

USA skjerper sikkerheten ved sin ambassade i Stockholm etter en trussel mot ambassaden.

Det er et skremmende scenario man tenker seg, hvis feks Oslo sentrum skulle få oppleve terroren lik den London fikk for 5 år siden. Vi må ikke tro at vi i Norge skulle bli spart når terrorister først bestemme seg for et terrormål. For de er Oslo et like godt mål som London. Er norske politikere, PST og forsvaret forberedt på en alvorlig terrorhandling med mange offer? Tvilsomt. Og det er ikke så rart da vi har tilgode å bli rammet-

Har den norske og svenske ambasaden planene klar ved et eventuelt angrep av terrorister? Tvilsomt!

Hvordan forberede seg mot selvmorsbomere? Og hvem er det som står bak slike angrep? Kan det forebygges?

Det er imidlertid uklart hva trusselen består i. Men ambassaden henviser også til selvmordsangrepet i Stockholm i forrige uke og det forhøyde trusselnivået i Sverige.

DA HAR DET SKJEDD! Norge og Oslo er rammet av Terror!

Det er alt for tidlig å si hvem som står bak, men det er mye som tyder på at det er en kraftig bilbombe som har rammet store deler av Norges hovedstaden, midt i fellesferien. VG er rammet kraftig, og media trodde det først var Norges største avis som var rammet.

Statsminister Jens Stoltenberg sies å være i sikkerhet, men det brenner i bygging der statsministerens-kontor ligger.

TV2 melder i skrivende stund at det er blitt observert hardt skadde, og mulig drepte mennesker i Oslo sentrum. En person skal være bekreftet omkommet.

Trykkbølgen var så kraftig at vinduer helt ned til Folketaterbygningen ble blåst ut.

Vaterlandstunnelen er stengt.

Området mellom Stortorvet, Hammersborg og Storgata er sperret av. Youngstorvet er allerede stengt, fordi politiet frykter at nye eksplosjoner kan skje.

Det er en katastrofe av uante dimensjoner, politiet frykter at det skal være flere bomber…

Denne bloggen blir oppdatert så fort det foreligger ny info.

18:34   På AUF-leiren på Utøya er flere personer skutt etter at en person forkledd som politi, skjøt vilt rundt seg, flere personer skal være skadd. Mange av ungdommene har valgt å legge på svøm vekk fra øya.

Det er foreløpig 15 alvorlig skadde og to døde. Men politiet bekrefter at det ligger flere døde mennesker i regjeringskvartalet.

18:55  TV2, Aftenposten og Oslo S er evakuert. Politiet oppfordrer alle som er ute i Oslo sentrum om å komme seg hjem og holde seg innendørs.

På Utøya Skal minst 5 personer være skutt men situasjonen er uavklart da det fortsatt skytes.

19:39 Politiet bekrefter at 7 personer er drept og 17 hardt sårede. Og politiet bekrefter at det er en sammenheng med aksjonen på Utøya der en person er arrestert, og bombeangrepet i Oslo sentrum.

Statsminister Stoltenberg sier til TV2 fra hemmelig sted at Norge befinner seg i en meget alvorlig situasjon.

21:00 Politiet holder antallet drepte for seg selv, men det kan være et stort antall drepte ungdommer fra 15 til 25 år. Også tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland skal ha vært på Utøya da skuddene smalt. Dette er foreløpig ikke bekreftet.

Mange ønsker å bidra på sin måte med å tenne lys for ofrene og deres familier på Facebook.com: http://nb-no.facebook.com/event.php?eid=244185822272540

Det er også funnet mistenkelige gjenstander langs skinnegangen til fly-toget til Gardermoen. Alle flytog er innstilt inntil videre.

21:34  Det bekreftes nå at 10 mennesker er skutt og drept på Utøya!

22:03 De fleste restauranter og teaterforestillinger og andre arrangementer i hovedstaden er stengt og avlyst. Tippeligakampen mellom Start og Molde er allerede avlyst, og flere kommer til å bli det. «Molde-Jazz» er også avlyst resten av kvelden. En person som var kledd som politimann er sett rundt regjeringskvartalet, og det er sannsynligvis samme person som har drept minst drept 10 uskyldige mennesker på Utøya.

Tilsammen er 17 mennesker drept så langt- i den verste terrorhandling i Norden siden 2. verdenskrig.

22:37  Statsminister Stoltenberg kaller dette et feigt angrep og at mange er rystet av ondskapen som rammet Norge i dag. Stoltenberg gir et budskap til de som stod bak: «DERE SKAL IKKE FÅ KNEKKE OSS! INGEN SKAL SKYTE OSS TIL TAUSHET. INGEN SKAL FÅ TERRORISERE OSS TIL TAUSHET! NORGE SKAL ALLTID BEHOLDE SITT DEMOKRATI OG SIN  STOLTHET!»

Jens Stoltenberg roser politi og redningsmenn og sier at nå er det viktig at alle står sammen, i kveld i morgen og i den hektiske tiden som kommer.

22:47 Mannen som er arrestert på Utøya er NORSK!

00:01 Det meldes at den norske gjerningsmannen er 32 år og sitter i avhør. Overlevende fra Utøya kan fortelle om grusomme scener der det lå drepte over alt og mennesker som kastet seg ut av vinduet i skrekk. Mye tyder på at det er funnet flere døde på Utøya og at det er funnet udetonerte eksplosiver av politiet på stedet.

Følg saken i ny tråd på www.vargas12.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Android-app-ene florerer- her er noen

Alle som følger med i tiden har investert i den nyeste teknologien i mobiltelefon-jungelen og dermed er innehaver av Android systemet. Du...

Prince- Det er bare en Prince

Den lille mannen med den store stemmen er i Norge  The artist formerly known as Prince, hater Internett og alle...

Lukk