Man kan neppe være mentalt forberedt på å kunne bli sprengt i fillebiter, om en selvmordsbomber har kommet til Norges hovedstad for å sprenge hele sentrum til himmels.

Vi kan ikke stoppe det, men vi kan stå samlet i sjokket og sorgen og gi klar beskjed om at vi ikke lar oss knekke, vi nekter å bøye av mot ren ondskap.

Vi bør likefullt ta innover oss at Norge er et like yndet objekt for terroristene, som f.eks Stockholm, Berlin, Nice eller London, og vi må være klar for å bli rammet igjen. Dessverre.

Terroren er her nå og ser ut til å ha kommet for å bli. Vi bør derfor forsøke å tenke rasjonelt, være oppmerksom når vi ferdes blant større folkemengder, uten å gå rundt å være redd hele tiden.

Heldigvis er det fortsatt svært få som som rammes av terror i Scandinavia, Europa og i verden forøvrig. Men vi må ikke være naive og tro at Norge ikke kan rammes på ny.

 Oslo 22. juli 2011 Foto: Wikipedia.org

De fleste som opplevde terrordøgnet i Oslo for snart seks år siden, vil ikke glemme det heller. Vi husker TV-bildene fra de knuste bygningene, skadde mennesker og nødetatene som ikke visste mer enn oss andre.

Vi husker de grufulle bildene fra Utøya, statsministerens tale og kongens tårer og rosetoget som sjokkerte verden. Vi husker begravelsene, talene og sorgen som vi de fleste tok del i. Og vi husker tallet, syttisju liv ble revet vekk, i det mørkeste døgnet.

Vi må ikke glemme at det er friheten, demokratiet og livene vi lever – hver dag, som terroristene ønsker å endre.

Husk at terroristene er villig til å dø for å ramme vårt demokrati, derfor er de vanskelige å avdekke. Dessverre har terroristene et forvrengt livsbilde, de tror ikke på demokrati, men på et evig liv, som noens helt.

Derfor må vi stå sammen mot galskapen, ta gatene tilbake, umiddelbart etter at bombe-støvet har lagt seg. Nei, vi skal ikke glemme rammes eller deres nærmeste som sørger, emn vi skal vi ondskapen at vi ikke kan slås, vi vil ikke la oss endre.

Om du makter å tenke klart og rasjonelt når det smeller, er det konkrete punkter som kan gjøre at du kommer deg raskere i sikkerhet.

  • Få raskt avstand til faren – løp vekk
  • Skjul deg for angripere som kan gå etter deg – sett mobilen på lydløs
  • Varsle andre rundt deg – som ikke har forstått situasjonen
  • Ta kontakt med nødetatene – om de ikke er på plass
  • Følg politiets anbefalinger – ta deg hjem snarest mulig, lytt til nyhetene

Det finnes ingen garantier mot selvmordsbombere eller enslige terrorister som har kommet seg under radaren til myndighetene. Norge vil rammes av terror i nær framtid, da er det opp til deg om du er forberedt.

En lastebil kjørte inn i folkemengden, midt i Stockholm sentrum, nylig. Fire mennesker, deriblant en 11 år gammel jente, på vei hjem fra skolen ble drept. Dette kunne ha skjedd i Norge, det kan komme til å skje, hvor som helst, når som helst.

Lev livet ditt så normalt som mulig, men tenk sikkerhet og bruk hode når du ferdes ute.

Terroristene hater godhet, lys og kjærlighet, bruk tiden til å spre så mye du kan – av ditt lys, din livsglede og din kjærlighet. Spre livslyst!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sexfantasi – legebesøket

Sexfantasi - legebesøket. De fleste kjenner til fantasiens kraft og hva den kan gjøre med sexlivet om man bruker den...

SKAM – endelig tilbake! sesong 4, den siste?

SKAM - endelig tilbake! sesong 4, den siste? Det ble som så mange hadde håpet - Sana får hovedrollen i...

Lukk