Terroren kommer nærmere og terroren rammet Paris med full tyngde. Terrorister skjøt med automatvåpen, og visste hvem de skulle drepe. Foreløpig er det ingen organisasjon som har påtatt seg ansvaret for drapene, mye tyder på IS, eller Al Qida-tilhengere.

Minst 12 mennesker ble drept og tre alvorlig skadd da tre menn tok seg inn i lokalene til tidsskriftet “Charlie Hebdo” i Paris-sentrum 7. januar. To av disse var politimenn som kom først på åstedet, de ble regelrett henrettet av terroristene.

– Tidsskriftet har gjennom lengre tid publisert karikaturtegninger som faller muslimene tungt for brystet, derfor er det slett ingen overraskende terror-handling vi var vitne til i dag. Faktisk har man ventet på at terror når som helst kunne ramme et slikt magasin.

Ytringsfriheten som vi kjenner den står i fare.

Striden om karikaturtegningene har dog var i lengre tid, og startet så langt tilbake som i 2005, Danmark:

FAKTA KARIKATUR-STRIDEN:

  • 2005: Den danske forfatteren Kåre Bluitgen får – med ett unntak – ingen til å illustrere sin barnebok, «Koranen og profeten Muhammeds liv».
  • September 2005: Jyllands-Posten ønsker å teste om danske tegnere virkelig vegrer seg for å tegne profeten. Avistegnere blir utfordret, og avisen får inn 12 karikatur-tegninger, som kommer på trykk 30. september.
  • Høsten 2005: Umiddelbart drar danske imamer til Kuwait, Saudi-Arabia og Egypt for å «informere». Tegningene de viser, går lenger enn de som sto på trykk i Jyllands-Posten. Det fører til reaksjoner.
  • 10. januar 2006: publiserer det kristne norske Magazinet en faksimile av tegningene i Jyllands-Posten.
  • Vinteren 2006: Muslimske land oppfordrer til boikott av danske varer. Saudi-Arabia, Syria og Libya trekker sine ambassadører hjem fra Danmark. Krav om unnskyldning kommer fra flere hold i Midtøsten.
  • Februar 2006: Norske og Danske ambassader i muslimske land blir angrepet av demonstranter. Verst går det utover den norske ambassaden i Iran og den danske ambassaden i Syria. Skadene er omfattende.
  • 10. februar 2006: Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk beklager hvis noen har fått sine religiøse følelser krenket. Uroen mot norske interesser i muslimske land roer seg noe.
  • 2006-2007: Muhammed-karikaturene skaper til stadighet uroligheter i relasjonene mellom vestlige og muslimske land.
  • August-September 2007: Muslimer demonstrer mot Sverige etter at en liten svensk lokalavis trykker en Muhammed-karikatur tegnet av Lars Vilks. Vilks blir senere drapstruet av det som angivelig skal være lederen for al-Qaida i Irak.
  • Kilde VG

NATO

– Terroren kommer nærmere dessverre, og vi kan ikke være så naive at vi tror Norge er forskånet for terrorister. Norge er faktisk et yndet mål for terror, det så vi tydelig i sommer da PST avdekket mulige terrorplaner via Syria, men dette ble avverget fordi Politiets sikkerhetstjeneste gikk ut med nyheten og hevet terrortrussel-nivået til det høyeste.

Det kan ha skremt terroristene vekk fra Norges grenser.

– Allikevel er Norge fortsatt et yndet mål for terrorister. En av de viktigste årsakene er vår egen ønsket innsats i konfliktområder som medlem av NATO. Norge har deltatt i offentlige og hemmelige oppdrag sammen med allierte stormakter som f,eks Tyskland, USA og Storbritannia, Norge er satt på kartet rent militært.

– Vårt frie demokrati, våre åpne grenser og liberale holdninger gir grobunn for alle som ønsker å angripe disse verdiene, til å komme til Norge. Et angrep med mange offer i Norge er også et angrep på øvrige vestlige land, så ærlig må vi være. Norge kan være offer for terrorhandlinger som er ment for å straffe andre større og mektige, vestlige nasjoner.

Nettopp slik vi nå har sett skrekkelige eksempler på i Frankrike.

Charlie Hebdo

Ytringsfriheten er selve motoren i det demokratiske samfunnet vi er en del av, det er slik vi vil leve, vi skal kunne få si, skrive og tegne det som passer oss, vi vil ikke være en del av et samfunn der terrorister skal kneble oss til taushet.

Terroristene som herjet tidsskriftet “Charlie Hebdo” lokaler i Paris nylig, vil drepe for å fremme sitt budskap. Drap og selvdrap er en del av deres livssyn, de mener de har rett til å drepe og nyter det.

Med kalt blod skyter de uskyldige mennesker som ber for sine liv, på tre meters hold. Kunne de ha drept flere, hadde de nok gjort det på flekken. Dette er hensynsløse drapsmenn som gjerne dør for sin sak som de selv tror mest på.

De mistenkte terroristene er 18, 32 og 34 år, de to eldste skal være franskmenn, to brødre fra Paris. Disse tre skal være lokalisert, men er fortsatt på frifot.

Frykter du terror på norsk jord?

Kilde/ Mirror.co.uk/ VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Martin Ødegaard får drakt nummer 16 for storklubb!

Real Madrid steal a march on the Premier League teams looking to sign Martin Odegaard http://t.co/wOKNj0UCGX pic.twitter.com/vPg38MbNiQ — Match of...

Lukk