En fransk-tunisier (31) brukte en stor lastebil som rambukk og meide ned alt på sin vei langs strandpromenaden i Nice. Foreløpig er 80 funnet drept, det er grunn til å tro at dødstallene vil stige kraftig. Mange barn er blant de drepte.  Mer enn 30 skal være hardt skadd, også her flere barn. 

Klokken halv elleve lokal tid, på Frankrikes nasjonaldag ble den vakre byen Nice rammet av et grusomt og kaldblodig angrep.

5 år etter, er lite eller ingenting bedre i Norge etter 22. juli

Foreløpig er det ikke kommet noen innrømmelser fra de internasjonale terror-organisasjonene, foreløpig vet man ikke om terroristen handlet på ordre, var en ensom ulv som handlet alene, eller som var endel av et større angrep.

Drapeau Français / French Flag

Cyril Plapied via Compfight

I følge franske myndigheter, skal terroristen ha vært i politiets søkelys tidligere og mannen skal være straffet for andre forseelser.

Norges utenriksminister Børge Brende, fordømmer angrepet på det sterkeste. Han etterlyser også et bedre samarbeide mellom landene i Europa hva etterretning angår. Også internt skal det være problemer med samarbeide for fransk politi. Dette forsinker og vanskeliggjør arbeide med å avdekke terrorister som allerede er bosatt i Frankrike eller Europa.

https://www.youtube.com/watch?v=lh9ShEVW9rA

Ifølge UD, skal det ikke være nordmenn blant de skadde eller drepte i den franske turistbyen. Tusenvis av mennesker hadde samlet seg langs strandpromenaden for å se et annonsert fyrverkeri i anledning nasjonaldagen.

Terroristen som førte lastebilen i mer enn 2 kilometer, der han slaktet ned så mange som mulig, skal i følge vitner, selv ha skutt mot folkemengden mens han økte farten kraftig for å drepe så mange som mulig. Fransk politi klarte til slutt å stoppe terroristen med våpen.

Hele Europa, inklusiv den franske presidenten, Francois Hollande forventer at det er ISIL som står bak. I så fall, vil deres talsmann Abu Mohammad al-Adnani al-Shami ta på seg ansvaret for et av de verste terrorangrepene på fransk jord og i Europa.

Den franske presidenten gikk ut på fransk fjernsyn i natt og gav klar beskjed til terroristene; Frankrike skal slå tilbake og ikke la seg knuse av terror. Mer enn 10.000 soldater blir satt inn i å forsvare og trygge forholdene i Nice. Hvit beredskap er satt i kraft. Det betyr at alle sykehus i byen er åpen for å motta skadde og deres familier.

Identifikasjonspapirer ble funnet på terroristen, men det er ukjent om disse tilhørte sjåføren.

Hillary Clinton, presidentkandidat i USA fordømmer angrepet som feigt og ondskapsfullt, hun sender sin kondolanse til president Hollande og innbyggerne i Nice og det franske folk. Clinton påpeker at terroristene ikke skal vinne denne krigen, og at USA vil støtte Frankrike og Europa i kampen mot terrorisme.

Kilde: Telegraph.co.uk

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Championship – tidenes tøffeste sesong?

Aldri før har det vel vært så gode lag som i kommende sesong av Championship? Nest øverste nivå i England...

ISTID 5: SID er tilbake!

Takket være animasjons-kunsten, har vi fått fantastiske filmer som blant annet "Istid". Nå 14 år etter vi ble kjent med...

Lukk