Om det er en videreføring av ondskapens Manifest eller nye «politiske» tanker, ideer og «politiske» planer, er det bare alle de som mottar terroristens brev som vet, og ifølge terroristens advokat så er det en hel del. 

Geir Lippestad (48) har skrevet bok om det å være med i prosessen rundt det å forsvare Norges farligste fange, mannen bak 22.juli 2011-handlingene, Anders Behring Breivik (34). Fra terrorist til helt for noen mennesker som mener det som skjedde den mørkeste dagen i etterkrigstidens Norge var det eneste riktige.

Det faktum at terroristen ble funnet tilregnelig, og i tillegg tidlig i rettsprosessen kunne fortelle sine advokater at han vil bli sett på som en leder, helt og et ikon for sine gjerninger for mange. I boken «Det vi kan stå for», innrømmer advokat og nå forfatter Geir Lippestad at Breivik hadde rett.

Totalitære grupper i mange land sitter og svarer på og kommuniserer med Breivik pr brev, han har på mange måter blitt den kommandøren han selv påstod at han var, da han forsøkte å ringe politiet fra Utøya.

Foto: Politiet

Ila Kretsfengsels viktigste fange er viktig for mange. Han korresponderer i brevs-form med  de som er i stand til å føre hans kamp mot demokratiet som vi kjenner det. Anti-islamister, høyreekstreme og de som ønsker å føre massemorderens «politiske» fanesak videre, koste hva det koste vil.

– Det er et år siden vi fikk konkrete bevis på hvordan uskyldige ungdommer ble slaktet ned en etter en med dødelige skudd mot buk og hode. Media fra hele Europa fulgte rettssaken som startet 16.april 2012.  69 mennesker ble drept på vakre Utøya. 8 i Regjeringskvartalet. Paradis ble endret til et blodig helvete på en drøy time.

Å bli funnet tilregnelig i løpet av den ti uker lange rettssaken var terroristens viktigste agenda.

Som kjent så lyktes han med det, og anket derfor ikke dommen innen fristen 7. september 2012. Å bli funnet utilregnelig, kunne sammenlignes med å sende en politisk aktivist til sinnsykehus. En mer sadistisk og ondskapsfull handling enn å drepe ham, i følge Brevik selv.

I boken forteller advokat Geir Lippestad han fra det øyeblikket han ble spurt om oppdraget, møtet med masse-drapsmannen, og om den lappen han hadde i lommen i et halvt år der det stod hvorfor han tok på seg jobben.

– De skadde og de etterlatte etter 22. juli må ha sterke meninger og tanker rundt det faktum at terroristen som forandret livene deres for alltid, som tok fra dem det kjæreste de hadde, fortsatt kan jobbe med å spre sin «politikk» fra fengslet.

Burde han ikke ha blitt fratatt muligheten til å kommunisere med sine likesinnede?

Det sitter mennesker rundt om i Norge, Europa og kanskje i USA og Russland og bare venter på å få fortsette ondskapens terror der Brevik stoppet.

Er vi dumme og naive som ikke stopper galskapen, eller er det norsk rettspraksis at fanger i norske fengsler- uansett handling kan få lov til å kommunisere fritt med omverdenen? Selvsagt blir brevene lest av ansatte på Ila, men det er ikke alt som blir stoppet.

Mange ville følt seg langt tryggere, om man var helt sikker på at det ikke kom et eneste ord fra terroristens plast-penn.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Boston-maraton terroristen identifisert

Et par hjemmelagde bomber (trykk-kokere) som kostet mindre enn 500 kr å lage, den drepte tre mennesker deriblant Martin (8) og skadet...

Årets russelåt er klar!

Årets russelåt er Snow Crystals 2013! Snart er det mai og det er synonymt med russens elleville feiring av 13...

Lukk