Dag tre i retten blir ikke fullt så dramatisk som de to første, men masse-drapsmannen er mer irritert og virker langt mer utilpass med flere av aktor, statsadvokat Inga Bejer Enghs spørsmål. 

Anders Behring Breivik får spørsmål om hvordan han stiller seg til om Norge etter 22. juli legger om loven og innfører dødsstraff for forbrytelser lik den han selv er siktet for.

– Da svarer Breivik at 21 års fengsel er en patetisk straff, han burde vært frifunnet eller fått dødsstraff. “Jeg regnet med at det var små sjanser for å overleve bomben ved regjeringskvartalet, og jeg tvilte på om jeg kunne bli tatt i live på Utøya”, fortsetter Breivik.

“Hadde jeg fryktet å dø, ville jeg aldri ha klart å gjennomføre 22. juli”, sier Breivik i Oslo Tingrett.

– På rettens tredje dag virker også den tiltalte massemorderen langt mer utilpass på flere av aktors spørsmål. Han blir stilt til veggs, og får ikke rettens gang inn i det sporet som han selv ønsker. Breivik sier han vil svare på de vanskelige spørsmål senere.

“Det er flere celler i Norge, som planlegger nye aksjoner. Disse er i direkte tilknytting organisasjonen Knight Templars i London”, sier Breivik videre.

PST har allerede sjekket disse påstandene som også var formulert i Breiviks “Manifest”, og det er ingen grunn til å tro at det er hold i disse påstandene.

Sannsynligvis er det meste av det terroristen kommer med oppspinn, fantasi og påstander som skjer inne i Breiviks hode. Han mener at hele rettssaken ikke handler om Arbeiderpartiets ungdom, regjeringskvartalet eller han selv- han mener det handler om å berge Norge og Europa.

Så feil kan man altså ta. Saken handler faktisk om dette, for ikke å snakke om hva det gjorde med oss. Det norske folk den 22. juli og den vanskelige og sorgtunge tiden etterpå.

– Heldigvis viste Norge verden at vi er et folk med stort hjerte, vi viste omsorg for hverandre og styrke til å tåle sorgen, og vi tørket våre salte tårer og reiste oss etter at smerten lettet litt om litt.

En ondskapsfull, gal psykopat prøvde alene å endre Norge. Resultatet ble dessverre mange drepte, men de døde ikke forgjeves. Sammen er vi blidt et herdet folk som skal stå fjellstøtt til dommen avsies og vi igjen kan puste normalt.

Allikevel skal vi aldri glemme de som måtte dø for terrorens bombe, kuler og kaldblodige ondskap.

Vi lover å aldri glemme dere som gikk bort pga Anders Behring Breviks djevelske plan.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tone Damli viser Norges mest omtalte rumpe

Tone Damli viser Norges mest omtalte rumpe. Ønsker du å se mer av smellvakre Tone Damli, så finner du flere...

Lukk