AUF har sin første sommerleir etter 22.juli 2011 da Anders Behring Breivik endret Norge med sin bombe og massedrap. I demokratiets navn bør han få ytre seg i brevs-form, men er han fortsatt en trussel?

Noen av de AUF medlemmene  som overlevde terrorangrepet på Utøya og på Norge for to år siden er også på årets sommerleir. En leir som har stor fokus på sikkerhet for at de som er der skal føle seg trygge nok.

Terroristen sitter i kjelleren på Ila og hamrer løs på sin skrivemaskin om hvor dårlig verden er og hvordan han med sine forkvaklede meninger ville kunne gjøre Norge og Europa til et langt bedre sted, om han fikk styre på sin måte.

– Journalisten Anki Gerhardsen skrev nylig dette kloke innlegget, der hun bruker sterk lut for å få fram sitt viktige og riktige budskap om hvordan vi nordmenn mente det var en selvfølge at verden så på Norge og applauderte, etter 22. juli.

«Ruset på roser og vissheten om at vi var et ualminnelig verdig folk med et demokrati mer modent enn vi noensinne hadde tenkt på selv, satte vi oss sammen rundt kafébordene, med sushien og cavaen, og kjente på verden. Vi kjente på Kina og ristet bedrøvet på hodet. De tåler ikke ytringer som truer det bestående, sa vi. Det er så trist.

Vi kjente på Syria; oi, oi, oi. Kan de ikke diskutere verdig sammen, sukket vi?»

Vi nordmenn er mer opptatt av hva som står i Se og Hør og lese om hvem som skal gifte seg, hvem har vært utro og hvem er gravid med hvem, enn å gå til valgurnene 9. september for å påvirke hvem som skal syre Norge på stø kurs gjennom et broket og utfordrende Europa de neste fire år.

– Det mest skremmende med at vi er så «laid back» og ikke bryr oss er nettopp det faktum at Breiviks hærskare av tilhørere blir stadig større, og de er mer enn ivrig i å fremme sin propaganda. Derfor trenger Norge å stå i mot oppropet fra en guffen og kald kjeller fra Ila, der mer terror blir planlagt på langt flere uskyldige enn de som gikk bort da bomben og skuddene falt for to år siden.

Vi kan ikke tillate oss at terroristens ytringer skal få betydning for vårt demokrati og vår politiske framtid, derfor er det kanskje viktigere enn noen gang at vi stemmer, bruker retten til å si at vi ikke er enig i noe av det som står i ondskapens manifest.

Bruk stemmeretten din 9. september!

 

vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Suarez til Chelsea? Wolves med ny kaptein!

Mannen som er like mye kjent for å bite sin motstander som får sin arbeidsinnsats som lagspiller i Liverpool, Luis...

Tvungen og samtykkende sex er en enorm forskjell

Allikevel kan mange kvinner gi feil signal til en potensiell voldtektsforbryter. Kvinner kan være luremus, flørtende og by på seg...

Lukk