En selvmordsbomber har plassert sprengladninger på kroppen, hans mål er å drepe så mange studenter som mulig. Han skal til Universitet i Oslo. En annen av hans alen med samme mål er på vei til Oslo S, hovedbase for all togtrafikk til og fra den norske hovedstaden. 

– En grusom tanke, foreløpig bare en tanke, men hvor reelt er det? At Norge skal bli rammet av selvmordsbombere som ønsker å ramme en vestlig nasjon som støtter USA i det aller meste. Norge er utvilsomt et yndet mål for ondskapens-akse. Osama Bin Laden er borte. Al-Qaida lever i beste velgående, og er muligens farligere enn noen gang.

Hvor godt rustet er norsk etterretning, norske myndigheter, politi og forsvar forberedt på en villet og organisert terrorhandling på norsk jord? Er det mulig å være forberedt på noe slikt? Etter 22. juli 2011 skulle man tro at det  finnes en viss erfaring og kunnskap som skulle ligge til grunn for å gjøre visse forberedelser mht etterretning med god hjelp fra vår allierte.

– Kan allikevel en sovende terror-celle i Norge komme seg unna med å sprenge halve Oslo til himmels, med all den grusomhet, skrekk og fortvilelse dette vil skape? Sannsynligvis. Fordi norske politikere har ennå ikke gjort nevneverdig for å skape det sikkerhetsnettverket som skal til for å stoppe terrorister i å gjøre som de selv vil, inkludert å reise inn og ut av Norge for å rekognosere, planlegge før de iverksetter sine handlinger.


Man kan godt si at det heller er snakk om når en slik handling vil skje, enn å snakke om hvis det skulle skje.

– Mange naive norske politikere tror at Norge er annerledes landet som ikke har potensiale til å bli et terrormål for fundamentalister som vil ramme USAs allierte på verst mulig vis. 22. juli burde ha vært nok til at vi hadde lært noe, Anders Behring Brevik var alene om sitt budskap. Hans gjerninger er beviset på hvor dårlig Norge som nasjon var forberedt på rå, ondskapsfull og planlagt terror.

Jens Stoltenberg klarte ikke å gjøre jobben sin, det var hans ansvar som øverste politisk leder å beskytte det norske folk. Han burde ha hatt en langt større, bredere og sikker beredskap. Alle husker med sjokk og vantro politiets patetiske forsøk på å komme seg til Utøya i en liten rød plastbåt som stoppet før den var kommet halvveis.

Ingenting tyder på at den påtroppende regjeringen, med Erna Solberg som vår kommende statsminister er bedre foreberedt enn den forrige.

Norge er et yndet mål for terror. Hvor og når det smeller neste gang er det noen som allerede vet. Kan vi akseptere at så lite blir gjort for å forhindre ondskapsfull terror som ender i et blodbad og massedød på norsk jord?

I dag er det nøyaktig 26 måneder siden 22. juli 2011. Dagen vi aldri glemmer!

 

Vargas

Foto: ★ Naraza Nightfire ★

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Noen ord blir viktigere om de blir sunget…

Dette er et tilfeldig utvalg av mine favoritter som brukes ofte. Både til mental og fysisk trening. Prøv det du...

Din personlighet er din styrke- bruk den!

Hvordan du ter deg, hvordan du behandler andre og ikke minst hvordan du behandler deg selv fra du er svært...

Lukk