Terrorister vil ramme Norges nasjonaldag. Selveste 17. mai er en merkedag, en dag Norge utvilsomt er i fokus for resten av verden. Et eventuelt terroranslag, på  hovedstaden på en slik dag – ville ha fått massiv oppmerksomhet.

Mer enn ellers når Norge farges i rødt, hvitt og blått. 

Heldigvis er PST oppmerksomme, tar viktige forhåndsregler ved å stenge av de viktigste hovedgatene med større kjøretøy. Likevel er det foreldre som unngår de travleste stede på denne dagen, fordi det kan være noen som ønsker å ramme oss på verst mulig måte.

Dessverre har disse noen, ensomme ulver eller terrorister som sympatiserer med terror-organisasjoner, lykkes i en lang rekke land, inkludert Sverige. Norge bør være forberedt, det er dessverre snakk om tid før det smeller, det kan være vår nasjonaldag som er tid og sted.

Terrorister vil ramme Norges nasjonaldag.
Terrorister vil ramme Norges nasjonaldag
Minnesmerke etter 22. juli i Oslo Foto: Privat

Man kan ikke tenke seg noe verre enn at noen kjører inn i folkemengdene på 17. mai, for å drepe så mange som mulig, slik vi har sett grufulle handlinger utført i mange store byer i Europa de siste årene. Ren ondskap, satt i system.

Terroren har endret seg, den er kommet så nær at vi kan føle den på kroppen – og det er uskyldige sivile som er målet. Helst så mange ofre som mulig per angrep. Barcelona, Stockholm, London, Nice, Paris med flere – hvor og når skjer det igjen?

17. mai Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø eller Fredrikstad? Er myndighetene godt nok forberedt, og hvordan kan man være forberedt?

Norske politikere vet inderlig godt hva som skjedde 22. juli 2011, og har satt i gang tiltak etter at Behring Breivik drepte 77 mennesker i Oslo og på Utøya. Men om det er nok, og om vi er forberedt på hva som skjer når noen forsøker å ramme oss igjen, vet vi lite om.

Norge er selve symbolet på demokratiet og det frie samfunnet vi lever i og det er nettopp det, mange ønsker å ta fra oss. Onde krefter er i emning, det har vært stille lenge, kanskje litt for lenge. Vi bør ikke være naive og tro at vi ikke kan bli rammet av ondskapsfull terrorisme igjen.

Vi kan selvsagt håpe på at det skal gå bra i år, neste år og i mange år framover, men er vi forberedt nok? Er politiet og PST oppdatert på aktiviteten som pågår i det skjulte?

Mulig det er både spekulativt og dumt å sette fokus på mulige terrorhandlinger på norsk jord, men er det ikke viktig å ikke glemme de som ble rammet i 2011 og deres etterlatte? Er det ikke på plass med en advarsel på en dag hvor gatene fylles av festglade mennesker?

Uansett hvem du spør, er det ingen som har noen kjære å miste i nye terrorangrep på uskyldige sivile, nå, på nasjonaldagen eller senere.

Er vi ikke forpliktet til å aldri glemme?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tør du ikke sjekke?

Tør du ikke sjekke? De fleste som har vært forelska, vet at det kan være den beste følelsen man kan...

Lukk