Med sin første verdenscup seier sammenlagt har Therese Johaug tatt steget opp blant de aller beste kvinnelige skiløperne i Norge gjennom alle tider.

Marit Bjørgen som har vunnet den gjeve glasskula hele tre ganger tidligere må føle generasjonskifte komme nærmere for hvert skirenn hun taper for Johaug. Therese har allerede markert seg tidlig denne sesong med seier i den krevende Tour De Ski, skisportens svar på Tour de France.

Det er ikke mange norske kvinnelige sammenlagtvinnere i verdenscupen tidligere. Berit Aunli, Annette Bøe, Bente Martinsen/ senere Skari, og dronninga selv Marit Bjørgen; er de eneste vinnerne før Therese Johaug nå satte sitt navn inn i historiebøkene for alvor.

– En sammenlagtseier forteller den ærlige sannhet, da har man vært best gjennom hele sesongen, allikevel er det et par tankekors som gjør seg gjeldende akkurat i år. Marit Bjørgen har vært med helt til siste løp i Falun nylig og var ikke mange sekundene bak sin gode venninne.

Hadde Marit vært frisk under Tour de Ski i romjula, ville muligens sammenlagtseieren gått til Trønderlag igjen i stedet til Dalsbygda for første gang. Hva som kan ha skjedd er ikke så viktig nå, Therese Johaug har vunnet det gjeve trofeet for første gang; så fortjent så fortjent. Fortsetter hun å gjøre like mange gode løp neste sesong og får spisset sine spurtegenskaper, vil 25 åringen bli svært vanskelig å slå i årene som kommer også.

– Therese Johaug er en av de beste i skisporet, men hun er også en dyktig forretningskvinne. I løpet av noen få år vil hun være på høyde med de aller best betalte idrettsutøverne på kvinnesiden i Norge. Med seier i verdenscupen ble hun en 530.000 kr rikere, men det er også andre måter å tjene penger på når man er raskest i verden på ski.

Hansker, truser, luer og annet utstyr trenings-glade nordmenn har behov for til turen; er Johaugs nisje. Snart kan du kjøpe det meste med et synlig bevis for at det er Therese som står bak produksjonen.

Her er andre fantastiske resultater som gjør Therese både rik og berømt:

  • Gull på stafetten i OL i Vancouver i 2010
  • Gull på stafetten i VM I Oslo 2011
  • Gull på 30 km i VM i Oslo 2011
  • Gull på 10 km i VM i Val di Femme 2013
  • Gull på stafetten i VM i Val di Femme 2013
  • Gull 3 ganger som juniorverdensmester
  • Gull 5 ganger som norgesmester.

Therese Johaug er en fantastisk representant for norsk skiidrett, for norske unge kvinner som setter seg hårete mål og som blir best i verden med knallhard jobbing, hver dag gjennom hele året.

Gratulerer med verdenscupseieren Therese!

 

Foto: Flickr/ aktivioslo

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VG-lista Top 20 2014- sett av fredag 20. juni!

Alle som vet å sette pris på god musikk vet å ta en tur innom hovedstaden når sommerferien endelig kommer....

Lukk