Lille, flotte, knallsterke Therese Johaug har ikke fått det OL hun hadde forventet da hun reiste til Sotsji. Hun var treningskamerat med Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror, som så tragisk og brått gikk bort samme dag som OL startet.

Det har preget hele den norske troppen, noe en hel verden kunne så tydelig se da Marit Bjørgen vant OL- gull på åpningsdistansen, 15 km med skibytte. Alle de norske jentene valgte da å markere sin sorg med sørgebånd på armen. Noe IOC synes var upassende og gav Norge en advarsel.

Ikke et øye var tørt da fire norske jenter stod tett om-slynget etter 15 km. Hele Norge følte med de norske jentene og ikke minst Astrid som hadde mistet sin bror. Oslo-jenta sendt en rørende Twitter-melding til sine lagvenninner rett før løpet:

«Mine fantastiske jenter… Dere er min styrke, i tykt og tynt. Takk for sørgebånd. Evig takknemlig, om det blir medaljer eller ei.»

– Den siste øvelse for de meget populære norske jentene er den prestisjetunge 3-mila. De som skal ikle seg den norske skidressen er Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Marit Bjørgen. Favoritt er nok Sveriges yndling, Charlotte Kalla sammen med Therese Johaug.

Nordmenn flest husker selvsagt da Therese med rå styrke vant VM på hjemmebane på nettopp denne distansen, det var den gangen den lille energibunten fra Dalsbyga i Os kastet seg rundt halsen på HKH. Kong Harald etter sterke jubelscener etter målgang. Marit Bjørgen vant som kjent samme distanse i VM Val di Fiemme i fjor.

– Therese Johaug er et naturtalent av de sjeldne, en fantastisk representant for Norge, ei ærlig og tøff jente som trener mer enn de aller fleste. Ingen hadde fortjent gullet mer enn 25 åringen som har hatt sine tyngste dager i sitt unge liv, nettopp i OL.

Individuelt OL-gull er det gjeveste en skiløper kan vinne i sin karriere. Therese har OL-gull i 4×5 km stafett fra siste OL i Vancouver, men hun mangler altså individuelt gull. Det har hun store planer om å gjøre noe med. Faktisk har ingen norske kvinner vunnet 3-mils løpet i en OL konkurranse.

– Er det en øvelse du bør få med deg når det går mot slutten av OL i Sotsji er det selvsagt 30 km fri teknikk, med 4 sultne norske utøvere på startstrek, det lukter norsk medalje lang vei. Skal du sette penger på distansen er vårt tips, Therese Johaug. Se alt direkte på TV2 lørdag 22. februar kl 10:30.

Therese Johaug, et lite stykke Norge, elsket av en hel nasjon!

 

Foto: Flickr/ dese

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sliter dere med sexlivet? Her er noen gode råd!

Du har selvsagt hørt klisjeen mange ganger, ingen forhold fungerer uten at sexlivet også er bra. En floskel, men så...

Din Internettbruk er big business!

Hva du søket etter og hvorfor, det er det svært mange som ønsker å vite noe om. Hovedsaklig fordi med...

Lukk