Therese Johaug ferdig som skiløper? Dommen i dopingsaken mot Norges ski-prinsesse, fantastiske Therese Johaug nærmer seg. Er dommen for streng, kan skiesset miste OL og dermed er også sjansene store, for at  en av Norges størst stjerner – forsvinner fra nasjonal idretten.

Det er mektige CAS (idrettens voldgiftsrett) som skal avgi dommen, der Therese kan åpenbart anke, om dommen blir for streng, men noe som er ensbetydende med at OL i Pyeongchang i vinter, går uten en av Norges beste utøvere.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) anket dommen Johaug fikk, på 13 måneder – derfor gikk leppekrem-saken helt til CAS, som sjelden kommer med uttalelser på når dommene blir avgjort og publisert.

Therese Johaug ferdig som skiløper?

Therese Johaug ferdig som skiløper?
Therese Johaug (29) Foto: Wikipedia.org

Hele Norge sto stille de famøse dagene i oktober i 2016, da det ble kjent at Norges største skistjerne etter Marit Bjørgen, var tatt i doping.

Therese Johaug hadde brukt det forbudte stoffet closteboli en salve som landslagslege Fredrik S. Bendiksen kjøpte på apotek i byen Civitavecchia, da landslaget var på treningsleir i Livigno, høsten 2016. Legen oppdaget ikke at leppekremen inneholdt et forbudt stoff som står på dopinglisten – skandalen var et faktum.

Dessverre for Therese Johaug, har FIS gjort denne saken til en fanesak, og ville statuere et eksempel på hva som kan skje med utøvere som selv ikke har 100% kontroll på hvilke stoffer de putter i kroppen. Johaug skal ha sjekket med legen og spurt om kremen var trygg å påføre en sår leppe; noe Bendiksen bekreftet.

En fantastisk karriere kan være over, det er nemlig ikke sikkert at Therese Johaug orker å holde kroppen i form helt til vinteren 2019. Da vil OL og VM-vinneren være 31 år, og alt for lang tid ha gått siden hun sist var aktiv i et skirenn, våren 2015 – noe som kan få henne til å legge opp som skiløper og en fantastisk karriere vil være over.

FIS, de mektige pampene i det internasjonale skiforbundet har vunnet fram sin sak. Norge vil gå glipp av en av de aller beste kvinnene i skisporten gjennom alle tider, utelukkende på grunn av tungrodd byråkrati, en uoppmerksom lege og et lovverk i gråsonen av sunn fornuft. Når dommen kommer, vet bare pampene i CAS.

Therese Johaug som skiløper og menneske, har satt sitt spor i norsk langrenn til evig tid.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overvektig etter ferien?

Overvektig etter ferien? Mange har brukt sommerferien til å spise mer enn man egentlig behøver, og klemt i seg alvorlige...

Småbarnsmødre arbeidsskye og late?

Småbarnsmødre arbeidsskye og late? Småbarnsmødre i Norge kan være hjemme med barnet i lang tid med fullt betalt lønn, eller...

Lukk