Therese Johaug – mer populær i Sverige enn i Norge. Lille Therese Johaug tok sitt tredje VM-gull i Falun, foran sine gode venninne Marit Bjørgen som ble nummer to på 30- km med skibytte.

Et løp som på ny var en makt-demonstrasjon slik bare Johaug kan makte. 

Mye tyder på at det nå er prinsessa som har tatt over tronen etter at dronningen Bjørgen, har vist noen få svakhetstegn. Om Marit Bjørgen fortsetter sin eventyrlige karriere er heller ikke helt sikkert.

26-åringen fra Dalsbygda har lenge vært en av Norges mest populære kvinner, nå ser det ut til at hun er minst like populær i Sverige.

En undersøkelse gjort av Retriever.no viser nemlig at svenskene har trykket vår ski-prinsesse til sitt blå-gule bryst denne vinteren. Nær 2700 nyhetssaker i svenske medier har nettopp, Therese Johaug i sine omtale, langt mer enn i Norge.

Svenskenes yndling, Charlotte Kalla derimot, er omtalt kun 1600 ganger i Norge.

Bare Petter Northug har flere artikler i Norge enn i Sverige, nær 4500 i Norge og hele 3300 svenske medier nevner Mosvik-mannen i mer eller mindre positive ordelag i sine aviser. Enten på nett eller papir.

Therese Johaug - mer populær i Sverige enn i Norge
Therese Johaug Foto: Wikipedia.org

Therese Johaug – mer populær i Sverige enn i Norge.

Therese Johaug har hatt en eventyrlig sesong, og har vist seg som en verdig arvtager etter, Marit Bjørgen.

Selvsagt skal man ikke avvise dronningen på noen måte enda, hun er den mestvinnende kvinne i langrenn i verden, og kan fortsatt holde høy fart i sporet, til tross for sine snart 35 år.

Marit har 14 VM-gull, 6 OL gull og vunnet Tour de Ski to ganger. I tillegg har hun vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger og er historisk med sine 74 verdenscupen seire individuelt.

Therese Johaug er 26 år, ca 8 år yngre enn mor-Marit. Det betyr at hun kan nå igjen sin mentor og beste venn i antall trofeer, gull og verdenscupseire. Men da skal hun jaggu være sterk og sulten over lang tid også.

Norge skijenter er best når det gjelder, sett i unntak av et par renn der ski og føreforhold holdt både skiløpere og smørere for narr.

– Treningsmengde, treningsopplegg, støtteapparat, samholdet i gruppa og iveren etter å vinne med flagget på brystet er noen viktige faktorer til at Norge har gjort et av sine aller beste ski-VM noensinne. For de som tror at dette kommer av seg selv, om noen velger å tro det. Tar skammelig feil.

Det ligger timer, på timer, på timer med ni-tidig trening fra mai til mars, hvert eneste år for å nå toppen av skisporten.

– Om det blir Therese Johaug, Marit Bjørgen eller Heidi Weng som vinner flest ganger i framtiden, spiller ikke så stor rolle. Det viktigste er at det er en av de fantastiske norske ski-yndlingene som står øverst på pallen. Ikke rart de er populære også i Sverige.

Det er bare å si tusen takk til Norges største helter, som enda en gang har innfridd i et viktig mesterskap.

Tusen Takk!

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Unge menn tenner på mødrene til kjæresten

Unge menn tenner på mødrene til kjæresten. Mulig det er en myte, men det kommer stadig opp tema, både i...

Lukk