[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QmHcCul6RrQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-DbuCuvxZV0[/youtube]

To av verdens beste kvinnelige skiløpere er i slekt med hverandre. Mødrene Kristin Bjørgen og Gro Johaug har slektsbånd som går åtte generasjoner tilbake i tid, i følge slektsforsker John Birger Krokan, som selv er i slekt med de to verdensmestrene.

Sammen med resten av skilandslaget er de to verdensmesterene fra sist vinters ski-VM i Oslo på trening i Seiser Alm. Oppkjøringen til årets sesong er i gang.

Han sier at høydetrening er viktig både som oppkjøring til årets Tour de Ski, men også til VM i Val di Fiemme i 2013 og ikke minst til OL i Sotsji i 2014.

– OL i 2014 går i høyden og sist et OL gikk i høyde, i 2006, tok Norge ingen gull. Derfor er det spesielt viktig med høydetrening frem mot OL, sier Åge Skinstad til NRK.no

 

Bjørgen og Johaug Foto: Adressa.no v/ Terje Visnes

http://www.facebook.com/skilandslaget

– Til tross for at det er en så kalt mellomsesong, og ingen mesterskap, så er det Tour de Ski og viktige verdenscup poeng å sloss for. Marit Bjørgen vant World Cupen i forrige sesong uten spesielt mye motstand og vant de aller fleste ski-løpene hun stilte opp i.

Hvor gode de norske løperne er sammenlignet med andre nasjoners løpere er litt tidlig å si ennå, men sesongen er ikke langt unna. Og man skal ikke se så veldig langt tilbake i tid da Russerne vant alt de stilte opp på. Nå er det Norge, og de norske jentene som er best i verden.

Og vi elsker dem!

Therese og Marit er ekte, flotte idrettsutøvere som gir alt på hver eneste treningsøkt, og som leverer resultater så ofte som mulig. Det er jenter det er lett å bli glad i, fordi de er så oppriktige, blide og glade. Hver gang vi ser dem.

VM i Val di Femme 2013 er krysset av i kalenderen.

Vargas

Kilde

http://www.nrk.no/sport/langrenn/1.7767261

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother- ville du ha deltatt?

Den kjente reality-svensken Niklas Vendel (26) er med i BB -huset som prøvekanin det siste døgnet før de 16 riktige...

Perfekt aften- Hvordan blir din kveld da?

Sivil status, alder, og interesser har litt å si om hvordan din perfekte aften vil være.  Skal den bare være...

Lukk