Skal man sammenligne Petter Northugs skramme i BMWen i mai 2014, med Therese Johaugs tukling med Swix sine stropper på Bjørn Dæhlie-stavene sine? Selvsagt kan man ikke det.

Men glansbildet famler litt, når selveste kronprinsessen i norsk vintersport – etter Dronninga, Marit Bjørgen har et sabbatsår grunnet barnefødsel, gjør feil.

Therese Johaug er big business, det handler om markedsandeler og sponsorandeler. Alle vil ha en del av gullkalven. Så kan man stille spørsmålet om det er umoralsk og feil av unge Johaug å tape over en fabrikant for å fremme en konkurrent.

Storm i et vannglass? Ja.

ThereseJ_58702p1

Foto: Jarle Nyttingnes

Men det er verdt å nevne at man skal vokte seg vel for å ikke bli for grådig og gå etter den rikeste sponsoren, og drite i alle andre. Therese Johaug er Norges største skistjerne på kvinnesiden, Petter Northug utvilsomt på herresiden. Det er kun to likehetstrekk mellom de to.

Norges viktigste personligheter i starten på en lang vintersessong. Begge har tabbet seg ut, uten sammenligning for øvrig, og begge har sagt unnskyld og beklaget i ettertid. Og avisene skriver om det, som om det var av lik karakter, det er det åpenbart ikke.

Begge er riktig nok blitt rike også, av å gå fortere enn de fleste andre. På ski. Til tross for ulikhetene.

Om det er moralt forkastelig å takke ja til hårete økonomiske gavepakker er uansett glemt. Når Petter og Therese knuser svenskene og alle andre konkurrenter i stadig viktigere skiløp.

Skjønt hun vant allikevel, og vil vinne igjen, gang etter gang. Heldigvis.

Petter gikk på en smell og kom tilbake bedre og sterkere enn noen gang. Han har lært seg ei lekse og er tilgitt for lengst. Så er også Therese, allerede før trykksverten er tørr, har de fleste glemt at hun har vagt å fokusere på å promotere «riktig» utstyrsleverandør, i stedet for å gå fort på ski.

Nettavisene, journalister og bloggere føler seg forpliktet til å formidle om stormen, i glasset. Det er tross alt nasjonalskattene våre det er snakk om. Selveste grunnfjellet. Kall de gjerne det norske DNAet, ulike til tross.

 

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjøp den tidløse julegaven her!

Hun kan ikke få nok av den, han elsker å avslutte dagen med den, den tidløse gaven, til redusert pris...

Kan DU vinne Farmen 2016? HER er søknadsskjema!

Du har sett det mange ganger på TV2 i år, og ti sesonger før det. Hvordan fjorten forpaktere skal kjempe...

Lukk