Det er ikke tilfeldig. Den bom-sterke nordmannen er den første nordmann som leder Tour de France og han er allerede en legende i Frankrike. Faktisk en større stjerne enn i Norge.

Før årets Tour hadde Hushovd syklet tre dager i den gule ledertrøya i Tour de France i løpet av karrieren. Nå har han snart sittet med den i 5 døgn og det er lenge igjen av Touren.

Også den andre nordmannen som er med, Edvald Boasson Hagen har allerede vunnet en etappe og imponert voldsomt i sitt andre år i verdens tøffeste sykkelritt.

På Tourens åttende etappe var det klart for de første, reelle utfordringene i fjellet for rytterne. Feltet skulle gjennom 189 kilometer fra Aigurande til Super-Besse Sancy, med fire stigninger.

Blant disse var det én kategori 3-stigning opp til målgang, og til slutt var det Rui Costa som kunne strekke hendene over hodet og juble for seier.

Den gule trøyen virket tapt for Thor Hushovd da det gjenstod svært få kilometer av den kuperte etappen. Alexandre Vinokourov var i brudd og var forventet å være mye sterkere enn Hushovd opp den siste stigningen, men slik ble det altså ikke.

cyclingweekly.co.uk

Hele laget: Tom Danielson (USA), Julian Dean (New Zealand), Tyler Farrar (USA), Ryder Hesjedal (Canada), Thor Hushovd (Norge), David Millar (Storbritannia), Ramunas Navardauskas (Litauen), Christian Vande Velde (USA), David Zabriskie (USA).

Allerede søndag venter en ny tøff etappe, med mange mindre stigninger.

Dersom Hushovd kommer seg helskinnet gjennom den kraftprøven, kan han beholde trøya helt til etappen opp Luz Ardiden på torsdag i neste uke. Da mister han den garantert.

En bragd av uante dimensjoner. Sykkelsporten er som kjent blant de tøffeste idrettene og flere av rytterne i verdenstoppen sykler flere mil etter å ha gått i asfalten i mer enn 100 km/t og noen ganger med brudd.

Dessverre er tidligere års Tout de France tilsølt med elendige doping-skandaler og ryttere som blir tatt for bloddoping og eller EPO bruk.

Heldigvis vet vi at våre gutter er rene, fordi det rett og slett ikke er tradisjon for fusk og fanteri i internasjonal toppidrett om man har norsk pass.

Ingen dopingskandaler ennå, men det er sannsynlig at det kommer også i år dessverre.

Uansett så er det utrolig gøy å følge de to nordmennene i årets Tour de France.

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/sykkel/article4168951.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lommetyvene lurer deg lett

  VÆR PÅ VAKT- NOEN ER UTE ETTER PENGENE DINE Du kan ikke være forsiktig nok med egne verdier i...

Kåt, våt og villig

GOD SEX KOMMER AV SEG SELV VED Å KOMMUNISERE   Sommeren er her  og sevjen stiger både her og der....

Lukk