EM i Frankrike er bare dager unna, men rett etter finalen 10. juli, vil mange spillere bytte arbeidsgivere. Overgangsvinduet som åpner 1. juli, kan ende med tidenes pengebruk. Leicester’s sjokk seriegull skal ikke skje igjen.

Manchester United og José Mourinho er allerede i gang med omrokerignene på Old Trafford. Zlatan Ibrahimovic er ventet inn, i så fall med rød trøye nr 10. 38 mål for PSG i sin siste sesong i Paris, flest mål noen gang i sin eventyrlige karriere, frister de beste og rikeste klubbene.

josé mourinho

segnale orario via Compfight

I følge britiske aviser er det flere sterke navn på ønskelista hos José Mourinho, som tar med seg sin assistent gjennom mange år; portugiseren, Rui Faria. Også stopperkjempen, den tidligere landslagsspilleren Rio Ferdinand er tiltenkt en viktig trenerrolle hos sin gamle arbeidsgiver.

Everton’s midtstopper John Stones (22), Sporting Lisboa’s midtbanespiller Joao Mario (23) og Juventus-spissen Alvaro Morat (23) er alle tidlige navn som linkes til Manchester United – i tillegg til verdens beste svenske.

Allerede på første dag som sjef på Old Trafford, toner den tidligere Chelsea-sjefen ned feiden med Pep Guardiola. Det vil være dumt å fokusere på kampen oss i mellom, da er det noen andre som vinner Premier League. Det har vi tenkt å gjøre, på min måte, proklamerte Mourinho – i ubeskjeden stil til journalister som følger portugiseren tett.

15. juni publiseres terminlistene for alle ligaene i England, totalt 92 lag får da sitt kampprogram og flybilletter kan bestilles.

https://www.youtube.com/watch?v=2QzJCtpp5k4

 

Chelsea-sjef Roman Abramovich ønsket ikke å gi Mourinho nevneverdig med penger forrige sesong. Alle vet hvordan det endte, uten at det nødvendigvis er årsaken til elendighetene som endte med sparken. En ny sterk personlighet er på plass på Stamford Bridge. Han er allerede lovet betydelige summer for å forsterke Chelsea før seriestart.

Se heller ikke bort fra at f.eks Paul Pogba, som var ønsket av Mourinho forrige sesong, havner hos sin gamle Juventus-sjef, Antonio Conte i Chelsea. Pep Guardiola har sannsynligvis det største nettverket av dem alle, og får åpent sjekkhefte av sjeikene på Etihad til å hente det som trengs for å ta seriegull.

Juan Mata og Daley Blind er ikke ønsket med i Mourinho’s fremtidsplan for suksess i Manchester United. De to er neppe de eneste som forsvinner når «The Only One», skal gjøre «Theatre of Dreams» om til drømmens teater på ny.

Den engelske fotballen har endret seg radikalt, bare på de få årene siden Sir Alex Ferguson gav seg som den legenden han var på Old Trafford gjennom mer enn 25 år. Det faktum at lille Leicester, med kun en veteran-manager og ellers forholdsvis få kjente eller gode enkeltspillere, kunne vinne Premier League, var utenkelig – før sesongen. Men med mer penger i systemet, tilbakebetalt av enorme TV-avtaler, gjør at den nest beste og lavere på rankinglisten – kan hamle opp med de beste.

Vi tar sjansen på å tippe Leicester utenfor topp fire i den kommende sesongen. Fordi den nye Premier League-sesongen vil se så annerledes ut enn den som nå er over. Nye managere, enda mer penger og krav fra kyniske eiere om at kun trofeer er godt nok, vil gå utover noen. Aldri har så mange lag, før sesongstart vært i gruppen av potensielle vinnere som kommende sesong.

West Ham, Tottenham, Arsenal og Liverpool vil utvilsomt bruke store summer for å styrke sine lag. Om noen av disse kan kjøpe klokt nok eller godt nok til å hamle opp med Chelsea, United og City? Selvsagt kan de det. Haken er tradisjonen for å ikke tørre å satse på ukjente og yngre spillere. Da sitter man igjen med de med etablerte spillere med et navn fra før, med en dertil større prislapp.

La Liga ser fortsatt ut til å ha de beste spillerne hos de antatt beste klubbene, all den tid man ser de spanske gigantene lengst i  UEFA Champions League to sesonger på rad. Når skal et engelsk lag med gode nok spillere, ta skrittet videre og gå hele veien i verdens største klubbturnering?

Siste gang et Premier League-lag vant var som kjent i 2012 med Chelsea, og Manchester United som tapende finalist året før. All verdens penger er åpenbart ingen garanti for suksess i fotball, men ubegrensede midler gir utvilsomt en fordel. Zlatan kommer gratis, enten det er til England, Milan eller til USA.

Paul Pogba (23) derimot, kan bli verdens dyreste spiller om han går fra Juventus i sommer. Prislapp: er 900.000.000, altså nær en milliard kroner. Markedskreftene i den moderne klubbfotballen blir sterkere for hver sesong, hvor langt kan det gå? Kan en spiller, uansett lag, nasjonalitet eller kvalitet være verdt én milliard kroner?

10. juni starter sommerens vakreste eventyr, der vil Zlatan gjøre alt han for å stjele showet, også der er han best. Han kommer som sagt gratis til sin neste klubb, siden han står uten kontrakt.

 

Kilde: Telegraph.co.uk

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lite penger? Aldri har nordmenn hatt bedre råd

Sliter du med privat-økonomien nå er det av to årsaker. Du bruker mer enn du burde, eller du tjener for...

Paradise Hotel, finaleuke og planlagt bildeglipp?

Paradise Hotel, finaleuke og planlagt bildeglipp? TV3's siste flaggskip, Paradise Hotel går mot slutten, finaleuka er endelig her. Brått surrer...

Lukk