Manuel Pellegrini fikk aldri skikk på West Ham United han heller. Det måtte gå som det gikk, og etter 18 måneder med svake resultater er det over for chileneren. En tidligere Man U sjef – tar over West Ham.

Det som er litt spesielt med David Moyes (56), er at han har vært i denne klubben tidligere også.

Faktisk var det nettopp West Ham som var skottens forrige arbeidsgiver, da han i 2017/2018 reddet klubben fra nedrykk, men hadde kun en midlertidig kontrakt etter å ha erstattet Slaven Bilic som hadde fått fyken i november. Den gang var det Pellegrini som fikk jobben permanent.

Nå tar David Moyes roret for andre gang, sannsynligvis via en 2,5 års kontrakt med opsjon på et tilleggs-år med «The Hammers». Stuart Pearce er ifølge britiske aviser valgt som assistent til den tidligere Man United manageren.

Manchester Uniteds legendariske spiller Bobby Charlton sier at: David Moyes er et langsiktig valg. 10 måneder etter å signert en 6-års kontrakt, var han ferdig på Old Trafford.

Bobby Charlton

Davis Moyes skrev en seks-års kontrakt med Manchester United i 2013, som betyr at han har hatt god lønn fram til i dag, om det ikke var for en klausul i kontrakten hans, som gav klubben en mulighet til å sparke ham, om manageren ikke lyktes med å få klubben opp blant de fire beste – noe Moyes ikke klarte.

David Moyes var arvtageren etter Sir Alex, men ble målt på legendes meritter – noe som har vært kilde til fiasko for samtlige managere i Manchester United siden Fergie.

David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho ble veid og funnet for lett, sammenlignet med legenden. Nå har Manchester United endelig innsett at de må starte helt på nytt. Å bygge et storlag fra bunnen igjen.

Tidligere Man U sjef – tar over West Ham!

Det blir åpenbart feil å sammenligne andre managere med det Ferguson, endelig ser det ut til at klubben har slått seg til ro med Solskjær som sjef. Men vi er ikke helt sikre på om kristiansunderen er på Old Trafford, samme tid neste år.

I Premier League er det en (dårlig) vane å erstatte managere med tidligere managere om har fått sparken i andre klubber i divisjonen. De fleste managere tør sjeldent tenke nytt å hente inn friskt og nytt blod i stedet for de samme gamle traverne, som har bevist at de ikke makter oppgaven.

David Moyes har ikke vunnet et eneste trofé noe sted, faktisk har har han mislyktes i samtlige klubber – bortsett fra i Everton hvor han kan sies å ha gjort en god jobb.

Hvorfor henter ikke West Ham en manager som har litt større meritter?

West Ham ligger så vidt over nedrykksstreken, til tross for at eierne, David Gold og David Sullivan, to gretne gamle gubber som har brukt svært mye penger opp gjennom årene på sin kjæledegge, West Ham United. Men som altså ikke finner en god nok manager som kan løfte klubben opp på en respektabelt nivå.

Syv tap på de ni siste kampene var den ærlige grunnen til at Manuel Pellegrini er den femte manageren som må gi seg i Premier League siden august, hvor altså David Moyes tar over West Ham. Arteta tok over Arsenal, Mourinho tok over Tottenham, Nigel Pearson tok over Watford, Ancelotti tok over Everton.

Selvsagt vil hodene fortsette å rulle utover i sesongen. Det er mentaliteten som ligger til grunn for de fleste klubbene i England. Manageren må vekk, om resultatene uteblir over tid. Punktum. Det er det eneste naive rette.

Det vanskelige og tette kampprogrammet gjør at noen må spille kun 45 timer etter å ha avsluttet den forrige kampen.

Wolves møter Liverpool på Anfield allerede søndag, kun få timer etter at Nuno og hans menn banket seriemesterne, Manchester City, på Molineux fredag kveld. Foran et feststemt publikum som gikk av hengslene når Matt Doherty satte inn 3-2, bare minuttet før slutt.

I januar åpner overgangsvinduet med alle de muligheter dette gir klubbene, både til å forsterke og selge unna spillere som anses som overflødige. Januarvinduet er sjeldent like spennende som sommerens overganger, men vi lover å holde deg oppdatert. Av og til kan det komme overraskelser.

Følg våre siste oppdateringer via vårt nyhetsbrev, gratis og uforpliktende, så får du raskt beskjed, neste gang en klubb i Premier League har sparket sin manager.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan Liverpool svikte igjen?

Liverpool spiller en fotball vi ikke har sett tidligere. Ikke engang Barcelona på sitt beste er like gode som Klopps...

Boxing Day – fotballens festdag!

Ingen dager er like, men én dag ligner på den samme dagen i fjor og året før det. Særlig i...

Lukk