Tidligere spiller tar over Chelsea! Legenden, Frank Lampard (40), som har en fantastisk karriere bak seg som Chelsea-spiller, tar over etter, Maurizio Sarri, som allerede har signert for Juventus.

Roman Abramovich, den russiske eieren av klubben, ringte selv til sin tidligere spillere og gav ham tilbudet Lampard ikke kunne si nei til. Det skal være enighet mellom partene, og Derby vil få £4 mill i kompensasjon fra London-klubben.

Lampard tok “The Rams” til play off-finalen til Premier League, hvor det ble tap for Aston Villa på Wembley i mai.

As with all decisions at Chelsea, the appointment of Lampard will have to be approved by Abramovich although all negotiations are undertaken by club director Marina Granovskaia.

The Telegraph

Det er ventet at Jody Morris, blir assistent for Lampard i Chelsea.

Tidligere spiller tar over Chelsea!

Tidligere spiller tar over Chelsea!

Hvordan blir man en legende i en så stor fotballklubb, tenker du kanskje? Chelsea er jo et av få lag som faktisk har vinner premier League og endene Europa League, dette er virkelig et av de største og rikeste lagene i Europa.

Vel. det hjelper å ha spilt 429 kamper på 13 sesonger og når man i tillegg gjør 147 mål, som midtbanespiller, begynner det å smake fugl. For fansen på Stamford Bridge, er det utvilsomt et meget populært valg, når nummer 8 vender tilbake på ‘brua’.

Lest: Stjernespiller forlater England!

Lamps, som Frank Lampard blir kalt, var en svært effektiv målscorer og det er ventet at Chelsea skal fortsette å gjøre seg vanskelige å slå i de to neste sesongene med en av dere egne på sidelinja. Det skal spilles Champions League og det blir mange tøffe kamper i Premier League, hakket litt vanskeligere for nettopp Chelsea, fordi de er forhindret i å handle spillere.

I følge britiske aviser har den tidligere spilleren, Claude Makélélé kommet tilbake til Chelsea for å ta hånd om alle spillerene som er på lån til andre klubber. Flere av disse, blant andre Tammy Abraham, som var på lån i Aston Villa helle forrige sesong, må brukes av Chelsea kommende sesong – grunnet karantene i overgangsmarkedet i to overgangsvindu.

Tidligere Chelsea-målvakt, Petr Cech, som la opp som fotballspiller i Arsenal etter endt sesong, skal også ha en rolle i klubben.

Frank Lampard er elsket av fansen for det han har gjort for Chelsea som spiller. Han var med på all suksessen under José Mourinho, men forlot klubben i 2014 til fordel for Manchester City, hvor han også vant Premier League.

Lamps var en spiller med mye erfaring, men har altså begrenset erfaring som manager. Kan man som tidligere spillere, gå inn og ta over et så stort lag, bare fordi man er elsket av fansen? Likhetstrekkene til vår egen Ole Gunnar Solskjær i Manchester United er slående. Begge er legender i hver sin respektive klubb, uten særlig erfaring fra manager-yrket.

Hvem av de to managerne vil komme høyest på tabellen når sesongen er omme i mai 2020? Chelsea og Manchester United skal og bør være gode nok for en topp-fire-plassering, men det er før en ball er sparket.

Fallhøyden er stor for begge. Og det er en åpenbar ulempe for Lampard og ikke kunne hente inn nye spillere, enda han har et eget arsenal av spillere på utlån rundt om i verden, som kan hentes hjem ved behov.

Intet mindre enn 41 spillere, klart flest i Premier League. Claude Makélélé vil få mye å henge fingrene i når han tar på seg jobben med å ha kontroll på alle disse utlåns-avtalene.

Frank Lampard er kjent for å ikke gi ved dørene, men kline til når det er behov for det. En vinnerskalle som har løftet trofeer og vunnet på de største scenene på kloden, den gang som spiller for Chelsea. En ny æra tar til, og for fansen er det ‘Lamps‘ som er den ekte, ‘The Special One’.

Kilde: The Telegraph

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VG-lista på Rådhusplassen!

VG-lista på Rådhusplassen! Fredag 21. juni, sommerferien står for døren og starter dermed med en durabelig fest, midt i Oslo-sentrum....

Lukk