Alan Pardew (56) ble ansatt for å berge West Brom i november, men har hatt en meget svak sesong på øverste nivå i England.

Med kun 6 kamper igjen å spille, ligger WBA sist og ser fortapte ut med sine skarve 20 poeng på 32 kamper. Det er også kjent at klubben sliter voldsomt økonomisk.

Åtte tap på rad er ofte mer enn nok til at manageren får fyken i engelsk fotball, i særdeleshet i Premier League.

For fansen i Black County område i West Midlands, svir det nok litt ekstra at erkerival Wolves, er ett av lagene som rykker opp fra Championship til Premier League.

 Alan Pardew, sparket av WBA foto: Wikipedia.org

Media gjør narr av briten som er den første manager i historien som får sparken andre påskedag.

Aldri før har så mange managere fått sparken i én og samme sesong som for 2017/2018. Alan Pardew er altså den tiende som må gå. Blir WBA stående med sine 3 seire, er også dette rekord for færreste antall seire.

Skillet mellom de antatt svakeste i Premier League og de beste, ser ut til å være større enn noen gang. WBA, Southampton og Stoke som ligger på nedrykk per dato, har få seire og svært lite poeng.

Fotball er som kjent en resultatorientert bransje, og vinner man ikke nok kamper til at man når de sportslige målsetninger, satt av eiere og styret i klubben – sitter man ofte svært uttrykt. Kanskje spesielt ille er det i nettopp, Premier League.

Michael Appleton, Nigel Pearson og Michael O’Neil er favoritter til å ta over etter Alan Pardew. Briten er en av manage managere, som har fått ett par sjanser for mye i denne type jobb.

Pardew har vært manager for Reading, Newcastle, Crystal Palace, West Ham, Charlton, Southampton og WBA og tok over i november etter at Tony Pullis fikk sparken. John Carver som Pardews assistent, fratrer samtidig.

Få uker til sesongslutt, men det er mer enn nok tid til at enda flere managere må gå i Premier League.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves til Premier League!

Wolves til Premier League! Kun få poeng unna å være klar for Premier League, det er kun snakk om noen...

Lukk