NRK gjorde opptak i Bergen gjennom 24 måneder, og avdekket grums i Lykkelandet, hvor lite eller ingenting blir gjort for å stoppe de rike tiggerne.

Norge har i årevis vært et eldorado for en rekke forskjellige kriminelle, som vet å utnytte tungrodd byråkrati og naive nordmenn. Rumenske tiggere er en av disse gruppene som står bak alvorlig vinningskriminalitet her i landet.

Politiet, med for få ressurser, kan lite eller ingenting gjøre. I Norges nest største by, operer mer enn 140 personer, tiggere, rike unge menn, unge kvinner der salg av sex, narkotika og tigging står for de store inntektene – uten at det betales 1 krone i skatt.

Tiggerne - Lykkelandet med de rike bakmennene
Tiggerne i Bergen – organisert kriminalitet Foto: NRK.no

En nordmann som har jobbet og slitt, betalt sin skatt med glede i en mannsalder, forsøker å få hjelp av NAV etter lang tids sykdom, blir møtt med skuldertrekk og null forståelse. De rike kriminelle, med adresse i Norge, hever også mer enn tjue tusen kroner i dagpenger fra NAV – hver måned.

Tiggerne – Lykkelandet med de rike bakmennene.

Kjenner du, det gjør noe med deg? Hvor er logikken og hvordan er det mulig?

Via Facebook og andre sosiale medier, skryter bakmennene av sin voldsomme rikdom, med bilder av bunker med sedler. For deretter å bli funnet ute blant alle andre innbyggere i f. eks Bergen, hvor de organiserer tiggerne, stjeler, selger dop, eller får lurt til seg penger på annet ulovlig vis.

NRKs journalister fatter interesse for én de velger å kalle Keiseren. På hans Facebook-side florerer det med bilder fra Bergen, fra helsestudio, med kjæreste og dyre mobiltelefoner. De hyller hverandre, og kaller seg spartanerne av Bergen.

NRK.no

De unge jentene i dette lukkede miljøet i Bergen, selger kroppene sine for penger, og gir disse til hallikene, de rike, unge skrythalsene som bestemmer alt i sitt nettverk. Samtlige NRK fant i sin undersøkelse, var rumenske kvinner.

Ofte er det de samme kvinnene, som tigger i sentrum og utenfor butikker på dagtid, som selger sex på kveldstid, men i andre klær. Bakmennene er de samme. For det handler ikke om pengene i koppen, tiggingen er nemlig bare et skalkeskjul for annen virksomhet – ofte salg av narkotika.

Kanskje bør man revurdere det, når man tenker på å gi en skjerv til en rumensk kvinne med tiggerkopp, vil du støtte opp om den organiserte kriminaliteten og gjøre bakmennene enda litt rikere?

Er det innafor? At tiggerne i Bergen og kanskje flere steder opererer på denne måten, der bakmennene blir styrtrike på salg av dop og vinningskriminalitet? Hvor de bruker vårt frie demokrati til sin egen forretningsreise til Lykkelandet, og skryter av det på Facebook? Er det virkelig ok?!

Her er link til Brennpunkt-opptaket, som har satt sinnene i kok på sosiale medier.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paulo Dybala – merk deg navnet!

En av verdens mest spennende spillere på verdensmarkedet, Juventus' egen lille juvel, senket Barcelona nylig, på egenhånd – i Champions...

Lukk