De fleste som velger å gifte seg på den ene eller andre måten, velger å tro at det skal bli de for resten av livet. Hvis ikke ville det ha vært en mindre klok handling. Man må jo ha troen på at det holder.

Hvordan man velger å samarbeide med sin partner i forholdet er selvsagt helt avgjørende for hvordan det går. Dag for dag, måned for måned og år for år.

– Ved å gi hverandre frihet til å gjøre hva den andre ønsker, er mye av jobben gjort. Hva den andre ønsker å gjøre med sin frihet er selvsagt viktig. Om hun kommer etter 12 års mer eller mindre lykkelig forhold å sier: «Min elskede, jeg elsker deg og vil være sammen med deg, men jeg trenger noe mer i livet. Spenning, action, oppmerksomhet og kanskje en elsker. Men du må gjerne se på og delta om du vil».

Det er tre sannsynlige alternative svar.

– Hun hadde blitt kastet på hode ut i nærmeste snøfonn, han hadde tenkte seg om lenge og sagt, ja men det må vel få til min kjære. Eller han hadde brutt sammen i strigråt over at hun i det hele tatt kunne si noe slikt. Satt på spissen et hårete og usmakelig forslag, som få forhold kan fungere etter.

Vargas12.com er en av få bloggere som skriver om tabubelagte tema som du knapt snakker om med noen. Årsaken er åpenbar, vi ønsker å få debatten opp og fram i lyset for å hjelpe de som sliter med å få fram sitt budskap selv.

– Poenget er dog like aktuelt som det er ufyselig. Fordi man kan ikke gå gjennom et langt liv å eie den man han har kjær. de færreste forhold varer til evig tid der man kun har en partner og det er sin ektefelle. Slik fungerer ikke verden i 2014. Til døden skiller dere ad bør strykes fra ektepakt- budskapet presten forretter ved vielser.

– Frihet under ansvar, sex med den man fristes til å ha sex med, bruk kondom og gi beskjed før det skjer noe som helst. Den andre bør vite om det, slik at det ikke kan stemples som et sidesprang. Så tenker du tanken, men jeg vil ikke at min partner skal ha sex med andre meg.

Slik er det ikke mange par som lever i dag, men det vil tvinge seg fram.

– Satt på spissen vil mer enn halvparten av oss ha en elsker eller flere, som partneren vet om. Vi vil ikke gå rundt å ha gruppesex som i en tysk pornofilm fra  70-tallet, men vi vil ha et konkret ønske om å utforske sexlivet. Der vil andre mennesker i langt større grad være involvert i framtiden enn i dag.

Både du og din partner har tenkt tanken, men tiden har ennå ikke vært moden nok for å diskuteres, men bare vent det kommer for de aller fleste.

Vi mennesker er ikke skapt for å være monogame. Vi er skapt for å elske og elskes. Vi mennesker er flokk dyr, vi trives sjelden lenge alene, men vi har behov for å være sammen med andre. Derfor kan det være smart å skjønne sin egen partners behov på lik linje med egne.

Sex skal være fint mellom to mennesker som er glade i hverandre, men det er liten tvil om nytelsen rundt sex alene, sammen med andre. Sex er så mye mer enn selve samleiet, det vet de fleste voksne.

– Det å få positive tilbakemeldinger på hvem man er, hvordan man ser ut, få komplimenter og i tillegg bli begjært av flere enn den man deler pute med til daglig har også en stor helsegevinst. Man vokser som menneske ved å dele positive opplevelser med andre enn sin partner. Til og med sex, kropp og nytelse.

Det kan gjøre din hverdag enda litt bedre fordi du lever ut de mørke drømmene og fantasiene, i tospann med din partner.

Kan du noen gang være i et forhold der du er åpen får å dele din partner seksuelt med andre?

 

Foto: Dlickr/ Imperial Metric

Vargas

Tags: Elsker, forhold, partnerbytte, relasjoner

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julefreden senker seg…

Da er huset ferdig pyntet, alle gaver kjøpt inn og bunadskjorta ferdig strøket. Det kimer i toner fra velkjent julemusikk...

Solskjær til Premier League?

Ifølge en av de største nettavisene, selveste "Dailymail" skriver at nordmannen skal besøke "The Hawthorn" i dag for nærmere samtaler...

Lukk