Tips for 2017 – lær deg å gi litt mer faen i andres meninger. Nyttårsforsett er til for å brytes var det én som sa. Det er kanskje ikke så godt sagt, men det er veldig riktig. Ikke det at man velger å bryte målsetninger, men det skjer jo. Nesten alltid.

Vi makter å holde en måned, kanskje to. Røykeslutt, mer trening, riktigere kosthold – bli bedre enn alle andre på alt. Spesielt kolleger, venner, søsken eller den forbanna naboen som alltid skal være litt bedre, tynnere, sprekere, rikere og har finere bil enn deg. Ikke sant? Kjenner du deg igjen?

Hvordan ser ditt nyttårsforsett ut? Skal du endelig lære deg å gi mer faen? La de som ønsker det, hige etter klikk, likes, heder og ære og et mer hektisk liv enn hva helseministeren anbefaler? Bra! Kanskje er det en viss sjanse for at skuldrene dine kommer nedenfor ørene igjen, og gir deg noe lavere puls.

Les også: Odin orket ikke mer, han ble 13 år gammel

2017 kan bringe med seg store utfordringer for både store og små. Det klokeste du kan gjøre for det nye året, for din egen del, er å bestemme deg for at du skal være fornøyd med- og stolt over hvem du er. Du skal like deg selv best av alle, først da kan du begynne å like andre like godt.

Tips for 2017 - lær deg å gi litt mer faen i andres meninger

Tips for 2017 – lær deg å gi litt mer faen i andres meninger.

Vi kjenner tragiske historier fra mange steder i verden der ungdom har tatt sitt eget liv fordi de ikke lenger har orket et tungt liv i mørke og den massive mobbingen. Norske elever opplever dette på nært hold via skolen, på blogg, via Facebook, på Twitter og via SMS, hver eneste dag.

Dessverre er det mange norske unge som sliter med egen selvfølelse, egen kropp og av den grunn har dårlig selvtillit. Skolen er forpliktet til å stoppe all mobbing på skolens område, foreldre er forpliktet til å beskytte sine unge mot rå vold og ondskap, men også mot mobbing, som kan skje hvor som helst. Når som helst. Ditt barn mobber vel ikke? Sikker?

Det er en svært vanskelig prosess der foreldre ofte sitter hjelpeløs og ser at egne barn går til grunne, fordi de ikke får stoppet mobbingen eller tror de ikke kan ta de nødvendige grep, som skal til for å stoppe ondskapen. Men det er håp. Enhver henvendelse til en rektor på en norsk skole som omhandler mobbing, blir tatt på alvor.  Og er forpliktet til å bli tatt svært alvorlig.

Sammen kan en stor gruppe lett stoppe en liten gruppe med onde hensikter, da er det veldig viktig å stå opp for hverandre når det blir tøft og vanskelig. Enda det er andre som egentlig har ansvaret, f.eks på skolen. Du må bare være tøff nok til å ta det første steget som omsorgsperson, forelder, lærer eller medelev. Ingen skal måtte oppleve mobbing.

Ikke på skolen, ikke privat eller via sosiale medier. Jo flere det er som står sammen i mot mobberne, jo være er det å mobbe. Ingen kan stoppe mobberne over alt, men du kan bidra til at det blir slutt på mobbingen i ditt nærmiljø, på din skole, blant dine venner.

– 2017 kan komme til å gi deg utfordringer du ikke kan forutse, derfor er det viktig at du har den riktige mentale innstilling for å takle disse. Har du nok selvtillit til å se på deg selv som en person som er glad i seg selv, stolt av selv og har tro på egne ferdigheter, vil du komme langt og du vil ha det bedre når utfordringene kommer.

For utfordringer kommer. Helt sikkert. Men dette er din sjanse, hva andre mener om deg og ditt, skal du ikke bry deg om. Vær ærlig, den beste utgaven av deg selv.

Hjelp andre der du mener du kan bidra, men tør å si fra, om du blir dårlig behandlet. Du er deg, de andre er seg seg. Vært kry og stolt a hvem du er. Du er super. Du er perfekt. Visste du ikke det?

– Vi har det som kjent ganske så bra her i landet, allikevel er det mange som sliter med hverdagen.

Du kan selv bidra med å styre ditt liv inn i en trygg havn der du vil leve et harmonisk liv, der du takler enhver utfordring etter beste evne – fordi du vet du kan. Du skal og bør være stolt av den du er.

Se deg i speilet og si det, du er sterk og fri. Fy faen så bra du er. La 2017 bli ditt aller beste år, for det er helt opp til deg selv.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2017 – Meld deg på i tide!

Farmen 2016 er over, nå får det være nok for en stund tenker du kanskje? Feil, for Farmen er Norges...

Hvem er GUD?

Hvem er GUD, har du kanskje tenkt? Og hvor er det han holder til? Har du sett Ham for deg?...

Lukk