Tips til hvordan arrangere en spillekveld hjemme hos deg. Er det din tur til å arrangere spillekveld for gjengen? Enten det er første gangen du gjør det, eller du har gjort det mange ganger før, så har du mye å gjøre. Det å arrangere en spillekveld er ikke bare-bare!

Estimated reading time: 4 minutes

Hjerneøvelse

Først og fremst må du finne ut hvilke spill dere skal spille på spillekvelden. Har dere en felles lidenskap for et spesifikt spill, eller er dere en vennegjeng som har det gøy sammen uansett hva dere gjør? Da vil dere kanskje prøve dere på et slag med poker!

Hvis du ikke har spilt poker før denne spesifikke spillekvelden, så har du kanskje lyst til å øve deg litt? Det å spille poker er ikke det samme som å gå en tur i parken. I stedet er det en ganske heftig hjerneøvelse, så det å øve seg litt før spillekvelden vil være gull verdt!

Tips til hvordan arrangere en spillekveld hjemme hos deg

Spill dere kan spille

Det er imidlertid ikke sikkert at poker er deres greie. Og da trenger dere naturligvis ikke å spille det. Vårt beste tips er å ta en runde med gjengen for å finne ut hvilke spill hver enkelt foretrekker. Eller hvilke spill dere kan tenke dere å prøve ut.

Det finnes mange gode eksempler på både kortspill og bordspill. Førstnevnte er naturligvis litt enklere enn sistnevnte, da dette er noe som krever mer langsiktig planlegging. Siden dere kanskje må kjøpe noe på butikken eller bestille det hjem i posten.

Tips til hvordan arrangere en spillekveld hjemme hos deg.

Kortspill er spill hvor du er avhengig av en eller flere kortstokker, og det finnes utallige kortspill som du og vennegjengen kan prøve ut. Om poker ikke er helt deres greie, så kan det hende at bridge, vri-åtter, idiot, hopp i havet eller 52-plukkopp er det.

Når det gjelder bordspill, eller brettspill som det gjerne også kalles, dukker det stadig opp nye spill dere kan teste ut. Med slike spill dreier det seg mer om hvilken kategori dere kan tenke dere å spille. Monopol, eller spill som ligner mer på nødt eller sannhet?

Mat og drikke du kan servere

Hvis dere skal tilbringe en hel kveld sammen, så må du naturligvis ha noe mat og drikke å tilby gjengen. Deg selv også, selvfølgelig. Også her kommer det an på hva du og vennegjengen foretrekker personlig.

Hvilken type spillekveld er det? Samles dere utelukkende for å spille, eller er spillingen bare en del av det? Hvis dere møtes utelukkende for å spille, så er noen skåler med potetgull og brusbokser kanskje nok. Eller så kan dere bestille pizza og få den levert på døra!

Hvis spillingen er en større del av en hyggelig kveld. Hvor dere kanskje skal spise før eller etter selve spillrunden, så kan du forsøke å finne noe større å diske opp med. Taco og sushi er to gode eksempler. For en jentegjeng er kanskje også tapas veldig aktuelt!

Krydre det med et veddemål på slutten

For å gjøre spillekvelden litt mer spennende, så kan dere inngå et veddemål som skal gjennomføres etter at spillet er avsluttet. 

Tips til hvordan arrangere en spillekveld hjemme hos deg

Det er mange måter å gjøre det på, men det kan f.eks være at den som taper spillet, må gjøre noe som en slags «straff» for at man tapte. Tips til hvordan arrangere en spillekveld hjemme hos deg.

Det er imidlertid viktig å huske på at selv om det er en «staff», så trenger det ikke være noe som er verken fælt eller pinlig. Hva den eventuelle «straffen» skal være, er noe dere bør bli enige om i plenum.

Finn ut om dere skal ha kleskode

En annen måte å krydre kvelden litt, er å innføre en spesifikk kleskode. Det kommer naturligvis an på hvilken atmosfære det er dere ønsker for kvelden generelt.

Når det gjelder kleskode, så er det helt og holdent opp til dere. Skal hele gjengen møte opp i joggedress og tøfler, eller skal dere gå «all in» og kle dere etter temaet i spillet dere skal spille? Her er det bare fantasien som setter grenser!

Vargas

Pin It on Pinterest