To London-klubber med ny manager!

Både Arsenal  og West Ham har jobbet godt i kulissene etter serieslutt i Premier League. Arsene Wenger ble hyllet etter 22 år i Arsenal, mens David Moyes sannsynligvis tar Stoke-jobben i Championship.

Men det er Unai Emery (46) som tar over på Emirates Stadium. Og det er Manuel Pellegrini som tar de voldsomme utfordringene hos West Ham på strak arm.

I en sesong for Premier League som har vært uvanlig nådeløs, for lang rekke managere, er det på tide at det endelig kommer nye managere inn. Unai Emery, tar altså jobben som Arsenal manager, rett foran nesa på Mikel Arteta som lenge var oddssetternes favoritt. 11 trenere fikk sparken denne sesongen. 

Emery hadde ifølge VG.no stor suksess som manger for Sevilla, som tok tre trofeer på rad i Europa League. 46-åringen har også funnet den franske ligaen med PSG. Spanjolen vil bli presentert som my sjef for Arsenal om kort tid.

To London-klubber med ny manager!

To London-klubber med ny manager!

Unai Emery, blir presentert som ny manager for Arsenal Foto: Wikipedia.org

Britiske trenere forsvinner helt ut av det øverste markedet i engelsk fotball. Det er stadig flere portugisere og spanjoler som tar over de aller største klubbene. Pep Guardiola (Spania) José Mourinho (Portugal) Unai Emery (Spania) Marco Silva til Everton (Portugal), Nuno Espirito Santo i nyopprykkede Wolves (Portugal), Rafa Benitez (Spania) og Carlos Carvalhal, som ble sparket av Swansea nylig, men kan være tilbake i en ny klubb før sesongstart (Portugal.)

Legger vi til Mikel Arteta, som nylig trakk seg som assistent for Pep Guardioal (San Sebastián, nord i Spania) og Rui Faria, (Portugal) som trakk seg som assistent hos José Mourinho, som aktuelle managere for klubber i Premier League – er det ganske oppsiktsvekkende.

Lest? Midtbanespilleren!

Manuel Pellegrini (Chile) er en erfaren manager med en imponerende CV. Med relativ sør suksess i både Real Madrid, Malaga og Manchester City – er det en manager som har vært ute en vinternatt før, som tar over på London Stadium. Pellegrin i har hatt ansvaret for et fotball-lag, non stop siden 1988, og avsluttet nylig et oppdrag i Kina, for å ta over West Ham i Premier League.

De engelske som er igjen i Premier League er Sean Dyche i Burnley og Roy Hodgson i Crystal Palace. Hva dette gjør med Premier League, både på kort og lang sikt er vanskelig å svare på. Vi ser enorme forskjeller på pris når det kommer til britiske, sammenlignet med utenlandske spillere.

Kanskje bør klubbene se til andre kontinent hva angår gode spillere også, når de engelske managerne er gått ut på dato, bør prisene på britiske spillere tones noe ned.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sex i sivet?

Sex i sivet? Våren gir muligheter til å tilfredstille de våteste drømmer og kåteste lyster. Sex i sivet, på verandaen,...

Lukk