Tollkvote-tull til suksessfull kvote-app. Tollvesenet har endelig skjønt alvoret. Det norske folk har ikke brydd seg nevneverdig om hvor nøyaktig tollkvoten fra Sverige, Danmark eller  Syden er.

Nå er løsningen på plass, noe så enkelt som en folke-app fra staten. Hurra! På Toll.no står alt du trenger å vite.

Appen lastes ned på din iPhone eller smarttelefon fra Samsung eller et annet egnet merke, vipps, så vet du det du trenger. Fra i dag er det ingen unnskyldning for at du ikke visste hvor mange flasker vin eller brennevin du kan hente inn i Kongeriket.

På appen, Vivino, finner du alt du behøver å vite om potensielle kjøp, ved bare å ta bildet av etiketten. Her får du også vite hva andre mener om din favoritt-vin.

Tax-free kvoten har vært gjenstand for diskusjon siden tidlig syttitallet da de første charterflyene fra Braatens Safe tok med solhungrige nordmenn til Gran Canaria eller øyene der omkring. Tok man helt av den gang – handlet man kvoten både fram og tilbake.

Ikke stort kan sies om FRP og Siv Jensen, om man skal være i det positive hjørnet, men dette forslaget kommer faktisk derfra.

Alle reisende kan bruke KvoteAppen. Med appen kan du gjennomføre fortollinger inntil 24 timer før du kommer til grenseovergangen, og deretter kan du passere på grønn sone. Du kan bruke KvoteAppen overalt, det vil si før du passerer betjente og ubetjente grenseoverganger, både innenfor og utenfor tollstedets åpningstid. Det er også uavhengig av om du kommer til Norge med fly, båt, tog eller bil. Blir du stoppet av tollere, kan du med kvitteringen i KvoteAppen vise at du har betalt avgiftene.

Toll.no

Finansministeren i spann med ledere i tollvesenet, presenterte nylig den nye vidunderappen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Verdens første kvote-app må vite. Har du med viten og vilje tatt med for mye vin, brennevin og tobakk, kan du med loven i hånd, betale for overskytende på nevnte app.

Tollkvote-tull til suksessfull kvote-app.

Går du på grønt og blir stoppet med for meget – vanker det bot og en pekefinger opp under nesen. For det skal ikke være nødvendig å måtte ta med mer enn lovverket sier. Sliter du fortsatt med å forstå reglene? Bli hjemme.

Her er tillate kvoter, for ordensskyld:

  • Eksempel 1: Brennevin, vin og øl 1 liter brennevin, 3 liter vin (4 flasker) og 2 liter øl (6 x 0,33 l)
  • Eksempel 2: Vin og øl 4,5 liter vin (6 flasker) og 2 liter øl (6 x 0,33 l)
  • Eksempel 34,5 liter vin (6 flasker?
  • Eksempel 4: 6,5 liter øl (19 x 0,33 enheter)

Skål, Siv!

Kilde: Toll.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Euro 2016 – kvartfinalene klare, Spania og England ute!

Favorittene og tittelforsvarerne Spania imponerte i de første kampene og skulle møte Italia som et av flere hinder mot en...

Lukk