Tom Hagen i søkelyset? Kanskje er det ikke så rart heller, etter at hans mye omtalte kone, Anne-Elisabeth Hagen forsvant på Halloween i 2018? I media kan man finne en rekke teorier, skapt av mennesker som ikke vet, men som tror. Det vi vet i denne saken er at noen vet – hva som skjedde for mer enn 16 måneder siden.

Tidenenes største og mest omfattende forsvinningssak i Norge har foreløpig ikke gitt politiet noen svar. Og det er på tide å spørre, hva vet egentlig ektemannen, Tom Hagen? Kan man ha en mistanke til en ektemann, som er villig til å betale titalls millioner kroner, for å få opplysninger om sin kone fra de antatt mistenkte gjerningsmennene? Sannsynligvis ikke.

Tom Hagen er nok hel ved, en fortvilet ektemann, en far og bestefar, vil man tro. Men så lenge Anne-Elisabeth Hagen ikke kommer til rette, død eller levende, vil det være mange ubesvarte spørsmål som går i retning av at gjerningspersonen(e) kjente ofret. Men. Tom Hagen i søkelyset? Er et spørsmål det er betimelig å spørre nå.

Selvsagt kan ektemannen vite mer enn det som kommer ut i media, men det betyr ikke at han er skyldig. Det er en vesens forskjell.

Usikre eller sikre spor

Hvorfor har politiet brukte mye av sine ressurser i boligen, med sporhunder og eksperter med hvite kjeledresser med hette og blå sanser? Sporene som er kjent for allmenheten, handler om ett par sko, solgt fra en Sparkjøp-butikk. Og hva med kontakten med de angivelige kidnapperne, hva er sagt og skrevet mellom disse og Hagen?

Familien Hagen mottar en kryptert e-post fra den eller de som oppgir å ha kidnappet Anne-Elisabeth Hagen. E-posten er skrevet på en gebrokken blanding av flere språk.

VG.no
Bildet av den savende kvinnen, Anne-Elisabeth Hagen er offentlig publisert av politet
Anne-Elisabeth Hagen er fortsatt savnet Foto: Politiet

I følge politiet, er det hevet over tvil at det nå er snakk om en drapssak. Anne-Elisabeth Hagen ansees som drept, til tross for at det ikke finnes snev av bevis som er kjent i den retning. Det er funnet spor i boligen i Lørenskog, at hun har blitt dratt etter gulvet, sannsynligvis fra badet. etter dette er det få spot etter offeret. Som er gjort kjent for allmenheten.

Den savnede kvinnen, Anne-Elisabeth Hagen kan i teorien være i livet, men politiets skråsikre påstander, gjør oss sikre på at de vet mer enn det som er kommet fram i saken. Og ifølge VG.no, skal siste informasjon fra kidnapperne, i juli 2019, handle om offerets helsetilstand, at det derfor var viktig å få fortgang i en forhandling om løsepenger.

Tom Hagen i søkelyset? Betyr nok at politet har og har hatt flere mistenkte i søkelyset i lengre tid. Ikke nødvendigvis kjente av Anne-Elisabeth, men også det.

Noe skurrer

Vi vet at Tom Hagen har betalt en sum som ligner på rundt 10 millioner kroner. Som er småpenger å regne for en mann med milliardformue. Vi har grunn til å tro at kidnapperne ville ha spurt om betydelig mer penger, enn beløpet de faktisk ba om. Hvorfor ikke be om hundre millioner? Pengene er der.

Det opprinnelige kravet fra kidnapperne var på 85 millioner kroner i krypto-valutaen, Monero.

Og det skurrer litt for oss, at denne kontakten om penger, kom rett etter at politet konkluderte om at status i saken var endret fra å handle om en kidnapping-sak, til en drapssak. Pang. Og der kom ny kontakt. Hvorfor det? Fikke kidnapperne kalde føtter? Og hvorfor taushet siden?

Er denne saken en mislykket kidnapping som endte med drap?

Er dette et kaldblodig drap, utført av utenlandske kriminelle som kjente til Hagens formue? Eller er det en fiktiv kidnapping fra ektefellen som står til ansvar for Anne-Elisabeth Hagens død? Hvorfor gikk det “noe tid” før han kontaktet politiet? Og hvorfor vil ikke Tom Hagen gå ut offentlig å snakke direkte til kidnapperne, gjennom media?

Tausheten fra familien, er en direkte årsak til en rekke spekulasjoner i sosiale medier. Hagen selv er med på å sette seg selv i søkelyset, all den tid han er taus om hvilken rolle han selv har spilt i denne mye omtalte forsvinningssaken.

Kan Hagen holdes skjult i utlandet, eller er kidnapperne norske kriminelle, som holder henne skjult i Norge? Det er delte meninger om sporene er fabrikkerte eller faktiske spor politet kan og bør gå etter. Hva med den blandede teksten med forskjellige språk i de krypterte meldingene? Hva med papiret som som det mye omtalte trusselbrevet ble skrevet på? Papiret selges i en rekke norske butikker.

Trusselbrevet

I trusselbrevet som ble funnet samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant, sto det hele 12 koder om hvilke måter ektemannen Tom Hagen kunne betale beløpet som sto som krav, 85 millioner kroner. Alle beskrevet og kommunisert via Bitcoin-betalinger, dette i følge VG.no.

Svært ofte er det altså gjerningsmenn som står bak slike alvorlige saker, som står offret nært.

Det er eks-kjærester, ektefeller eller samboer som til slutt blir tatt for drap på egen samboer. Vi kan ikke med beste mening se at Tom Hagen kan ha noe med denne saken å gjøre. For å legge alle spekulasjoner død, burde han kanskje ha kommet ut og pratet i media.

Snakket direkte til den eller de som vet noe, eller som står bak kidnappingen av Anne-Elisabeth Hagen. Eller, er det en årsak til at Hagen ikke vil komme ut å proklamere uskyld og be på sine knær om at kidnapperne må gi et svar om konas død?

Kilde: VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skjebnetid for Wolves og Nuno!

Skjebnetid for Wolves og Nuno! Den viktigste uken i klubbens historie er det neppe, men det er meget viktige kamper...

Lukk