De lærde advokatene Carl Bore på mobberens side, og Johan Christian Elden (46) på Tone Damlis side krangler så busta fyker via media. Elden på sin side mener han har en sterk sak, Bore mener at dette må Tone som en offentlig person tåle. 

Ja må hun egentlig det?

Tone Damli (24) er en meget ettertraktet merkevare for bedrifter som ønsker å bruke henne og navnet hennes i media-sammenheng. Da tar det seg dårlig ut å bli omtalt i svært negative ordelag i det offentlige rom, enda det bare er fra en middelmådig blogger.

Selvsagt kan ikke den kjente artisten som er avbildet på et eller flere kulørte ukeblad hver eneste uke, styre hva som skrives om henne til enhver tid. Men når det kommer så graverende tilfeller som  her, der en skribent bruker masse spalteplass med å komme svært intime detaljer så bør hun få reagere.

Vi har det siste året opplevd en voldsom oppblomstring av trusler, sjikane og mobbing spesielt fra menn mot kvinner. Dette er bare en av svært mange saker, men blir en stor sak fordi den rammer en svært kjent person, og den havner etter all sannsynlighet i retten.

Nettopp derfor er dette en meget viktig sak rent prinsipielt fordi den vil kunne gi mobberne fritt spillerom, eller ofrene muligheten til å forsvare seg mot verbal voldtekt. Tone Damli har tidligere måtte stenge sitt eget kommentarfelt på sin blogg for å slippe alle meldinger og kommentarer med direkte ondskapsfullt innhold.

Dette er et stort problem, spesielt for kjente kvinner det være seg artister, politikere eller kjendiser.

Ikke bare er det Damli som er sjikanert på det groveste, her er det mange navn som nevnes. Personer som er helt ukjente, og andre kjendiser har fått sine navn svertet.

Advokat Bore mener at det er prisverdig og på tide at noen skriver detaljerte beskrivelser fra Damli og Hennies privatliv. Ytringsfriheten i Norge er et privilegium alle bør benytte seg av å være takknemlig for, men det er innenfor visse normer.

Blogg-mobberen bør ha bevis eller svært gode argumenter for sine påstander om kjendisparets privatliv, ellers har han allerede tapt i retten. Tones advokat, Johan Christian Elden er helt klar på at denne saken er så prekær, at den bør havne i rettslokalet.

Det første og mest graverende blogginnlegget klarte Elden å få stoppet. Nå har mobberen publisert  et nytt i en sladdet versjon. Saken havner i retten på bakgrunn av det første innlegget.

Bør Tone Damli som en av Norges mest kjente og publiserte kvinner tåle å bli verbalt voldtatt av journalister, bloggere eller andre i media?

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article16358725.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Biebers ny flamme heter Ella…

Justin Biebers ny flamme heter Ella. Justin Bieber (19), verdens største artist har fått seg ny dame. Det er den...

Hvordan skal din perfekte sex-partner være, teller størrelsen?

Vil du ha din sex-partner liten eller stor, tykk, frodig eller tynn? Stemmer det at størrelsen på penis ikke har...

Lukk