Mannen bak filmsuksessen lange flate ballær gjør ny suksess med sin siste film- «Karate Kid». Og Fredrikstad mannen synes det er fantastisk at filmen blir så godt mottatt-

Harald Zwarts «Karate Kid» er en gedigen suksess, og spås en fantastisk sommer. Faktisk er han den første norske regissøren som går til topps i USA.
I løpet av åpningshelgen har Karate Kid havnet på 1. plass på listene over de mest innbringende kinofilmene i USA. I følge nettsiden «box office», har filmen allerede spillt inn over 55 millioner dollar. Det er over dobbelt så mye enn andreplassen A-team, som til sammenligning tjente 25 millioner dollar.

 Karate Kid har fått en av de ti beste juli-premierene noensinne i USA. Dette er det største en norsk regissør har vært med på!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d4-uMKYYN5Q&feature=fvsr]

Jaden Smith har ifølge Zwart vært den som har jobbet aller hardest av alle.

– De sier det er deilig at det endelig er en ekte «film makers film» som når til topps. Jeg har ikke kompromisset noe underveis, og Sony og produsentene Will og Jada Smith samt Ken Stovitz ga meg masse frihet og støtte. All ære til dem for det, sier Zwart-

– Vi ble gode venner, han er en ung mann med voksen sjel. Jeg har enorm respekt for dem begge, og det samme gjelder Jadens mor, Jada, som også er produsent for filmen.  En Hollywood-produksjon blir fort et gigantisk apparat. Jeg hadde 500 mann i staben og 90 trailere med utstyr, og jeg fant fort ut at jeg måtte jobbe som en «independent film» for å kunne filme i Beijings gamle gater og templer. Da var Will Smith og Jackie Chan fantastiske å jobbe med. De tok til og med sin del av utstyrsbæringen-

Men en ting er det nok liten tvil om: Denne suksessen åpner for store muligheter videre for Harald Zwart.

– Han kan velge og vrake i filmer, prosjekter og skuespillere etter dette, sier Jan Erik Holst.

Harald Zwart selv er heller ikke uenig i at dette åpner nye store muligheter for ham…

Harald Zwart (født 1. juli 1965 i Nederland) er en norsk filmregissør og -produsent, født i Nederland, men oppvokst i Fredrikstad og Lærdal. Han er bror av John-Anker Zwart.

Zwart er utdannet fra Nederlandse Film en Televisie Academie (Det nederlandske film- og televisjonsakademi) i Amsterdam, og har produsert en rekke kortfilmer, reklamer og musikkvideoer. Han har laget filmer i Sverige, USA og Norge. Mest kjent er han for å ha regissert filmene Agent Cody Banks, One Night at McCool’s og Hamilton. Han er en av initiativtakerne og deleierne i film- og TV-produksjonselskapet Medieparken AS i Fredrikstad. Zwart driver også to egne produksjonsselskap, et for reklamefilm, Motion Blur, og et for spillefilm, Zwart Arbeid.

Harald Zwart ville egentlig bli popstjerne, men fant ut at det var for vanskelig og besluttet i stedet å gå filmveien. Etter skolegang i Nederland, begynte Fredrikstad-gutten i reklamefilmproduksjonsselskapet Moland Film, hvor han etter hvert gjorde stor suksess. Blant annet for en kampanje for merkevaren Statoil. Zwart søkte spillefilmstøtte i Norge for prosjektet 96, en film om hjemmebrent, men fikk ingen støtte. I stedet ble svenskene interessert i ham, på grunn av en rekke gode reklamefilmer. De mente Zwart var flink til å få film til å se dyrt ut for lite penger, og de gav ham jobben som regissør for filmen (og TV-serien) Hamilton

Karate Kid har premiere i Norge 13. august.

VGs filmekspert Jon Selås mener prestasjonen nærmest mangler sidestykke i norsk historie, fordi Zwart utøver sitt yrke så til de grader på Hollywoods egne premisser.

– Harald Zwarts åpenbare fulltreffer er som om en nordmann skulle vinne Superbowl, sier Selås til VG Nett.

http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10009250

http://www.f-b.no/kultur/kommer-til-fredrikstad-1.5399649

http://www.vg.no/film/artikkel.php?artid=10003010

http://www.f-b.no/kultur/slik-blir-premierekvelden-1.5479378

kilde vg.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Spania- Tyskland

España va a dar un paso más cerca de esta noche final de Alemania debe jugar medalla de bronce- Jeg...

Kurdere fikk ikke halalkjøtt – tente på

Kurdere fikk ikke halalkjøtt - tente på. Dette gir grobunn til rasisme! Man kan ikke bare komme til Norge å forlange...

Lukk