En av Norges mest kjente og mest leste blogger, Sophie Elise Isachsen gjorde drøm til virkelighet, en drøm mange andre norske jenter har; å gi ut egen musikk. Singelen “Lionheart” har fått masse oppmerksomhet, men med blandede kritikker. 

I vinter ble vi kjent med Sophie og tre andre bloggere i serien “Bloggerne” på TV2 Bliss“, der vi fikk besøke Sophie Elise hjemme i Harstad. Nå har bloggeren kommet med en singel som har blitt lagt godt merke til i media.

Må innrømme at vi ble veldig overrasket med positivt fortegn av denne låta. Sophie Elise’s singel setter seg på minnet og er utvilsomt en hit, som stadig flere vil bli kjent med etterhvert som den blir spilt mer og mer på diverse radiokanaler i Norge.

Uten sammenligning forøvrig, duoen Nico & Vince med velkjente “Am I Wrong” har brukt mer enn et år på å klarte på de virkelig store hitlistene i USA. Nå nærmer den seg toppen på den viktigste, den velkjente “Bilboard”-lista.

Om Sophie havner på de norske top-listen er litt tidlig å se, foreløpig er den spilt mye på radio, og se ikke bort i fra at den 19 år gamle bloggeren plutselig er å se på VG-lista Top 20. Enten i år eller kanskje neste år. Det har skjedd større undre enn det.

Å tørre å ta sats, å legge hodet på blokka når hun vet det vil bli lagt veldig merke til, er virkelig sporty gjort. Spohie har mange tusen lesere hver eneste dag, allikevel har hun skrevet og gitt ut ei låt som lett kan havne på ungdommers musikklister gjennom sommeren.

Hva synes du om “Lionheart”?

VG var som ventet lunken i sin bedømmelse og skrev følgende i sin anmeldelse:

Ingen skal hevde at Sophie Elise ikke er gjennomført; hun står fjellstøtt i trash-segmentet, «Lionheart» er endog laget i samarbeid med en tidligere «Paradise Hotel»-deltager. Men låten er ikke ille. Hun synger søtt og sympatisk, over en tidstypisk dansepoplåt med rockefres i lydbildet og et refreng som ville hevdet seg i … tja, i alle fall i Grand Prix.

Når man er ung og sulten på å gjøre det man har lyst til, skal man selvsagt følge drømmen og magefølelsen. De fleste etablerte artister i Norge vet hvor vanskelig det er å slå igjennom i Norge. Det er et lite land, med få artister som skal sloss med enorme krefter utenfra.

– Det er lett å falle igjennom, IDOL og mange andre norske sangkonkurranser er et godt bevis på at man lett kan bli glemt og bli en døgnflue om man ikke har drømmen i bunn, et godt støtteapparat, et profesjonelt team med gode musikere som hjelper seg, og ikke minst økonomi til å satse som artist. Enda det er ingen garanti i seg selv. Publikum er kresne og det er de som til syvende og sist av gjør forskjellen på suksess eller flopp.

Det krever en massiv jobb fra dag en, uansett å bli en etablert artist etterhvert.

Sophie Elise er tøff nok til å prøve. Imponerende gjort! Hva VG og andre selvutnevnte eksperter mener, spiller mindre rolle. Noen liker åpenbart låta, for den har blitt spilt  81.000 ganger på YouTube bare den første uka…

Stå på Elise!

 

Foto: Flickr

Kilde: VG.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Chelsea har startet med sommershoppingen!

Diego Costa har bestått legesjekk hos Chelsea. Spanjolen har vært linket til London-klubben i lang tid, nå er det bare...

Lukk