Toppbloggere med, selveste Fotballfrue i spissen får nok en gang refs fra Forbrukerombudet. Saken gjelder snikreklame mot sine lesere. 5 av de mest leste bloggerne i Norge har fått brev fra Forbrukerombudet om å skjerpe snikreklamen på sine blogger. 

De fleste har fått brev tidligere, også den gang av samme årsak.

For mange lesere er ikke dette noe nytt, og spesielt Caroline Eriksen har vært i vinden for usmakelig oppførsel tidligere. Hun har blant annet fått kritikk for å forlange penger for bøker hun leser- i fra forlaget som gav ut bøkene. Hun har også en nettbutikk som i følge Dagbladet hadde urealistiske høye priser på de produktene hun solgte, og sikkert fortsatt selger.

Toppbloggere får igjen refs for snikreklame

Alle bloggere har ansvaret for hva de skriver og reklamerer for. Spesielt bloggere med mange tusen lesere daglig, bør være bevisst det innhold alle innlegg har. Unge lett-påvirkelige lesere tar alt som står på trykk innover seg, i langt større grad enn hva voksne gjør.

Toppbloggere får igjen refs for snikreklame.

De unge er utsatt for sterkt kjøpepress, og at veien fra en bloggomtale til det å kjøpe en vare er kort for denne gruppen lesere.

Bloggere som skriver om produkter og tjenester, er etter markedsføringsloven forpliktet til å gjøre leserne oppmerksomme på at dette er reklame.

Riktignok er det langt fra alle som følger reglene.

Gjentatte regelbrudd vil få konsekvenser for 5 av de mest leste bloggerne i Norge. Dette gjelder Eriksen, Therese Charlotte Margrethe Nilsen, Sophie Elise Isachsen,  Andrea Badendyck og Kristina Andersen.

Kilde: E24.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Utroskap akseptert og endel av forholdet?

Aldri før har svenskene hatt så mange seksualpartnere, tallet er doblet i alle aldersgrupper og firedoblet blant de eldste. Årsaker:...

Bruddet!

Bruddet, det mest smertefulle av dem alle. Det som ikke gror, det du ikke kommer over noen gang. - Du husker øynene...

Lukk