Ligaleder Chelsea, Newcastle, West Ham og kanskje flere av klubbene vi kjenner så godt fra før, ser ut til å være i en ny finans-skandale på ball-øya.

Ifølge flere av våre gode britiske kilder, skal dette handle om mistanker om skattefusk og økonomisk utroskap. I den nyopprykkede Championship-klubben Newcastle, som nylig ble klar for neste sesongs Premier League-sesong – skal flere toppledere være arrestert, deriblant direktøren, Lee Charnley.

Vi som har fulgt engelsk fotball en stund, vet at dette har skjedd før, og vil garantert skje igjen. Fordi det er store beløp i omløp, det er sikkert ikke like klare regler for alle som forsøker å drive en toppklubb, og å betale sin skatt med glede, er vel like vanskelig om man har milliarder på bok, eller ikke har nåla i veggen?

Britiske skattemyndigheter liker i hvert fall ikke måte disse nevnte klubbene opererer på, og det er altså en rekke politi-razziaer som har funnet sted, for å avdekke kriminelle handlinger.

Det skal være så mange som 180 personer som har vært med på denne politi-razziaen, som inkluderer klubber i Storbritannia og Frankrike. Om funnene er så graverende som fryktet, kan det få sportslige konsekvenser for de klubbene som er involvert, der poengtrekk er en av flere straffe-reaksjoner.

Ifølge SkySports, som følger den britiske fotballen tett i England, skal det være store mengder data, regnskap, mobiltelefoner og andre dokumenter som er beslaglagt i dag.

Skattemyndighetene vil også gå Chelsea etter i sømmene, også det for skatteundragelser.

Skattelovbrudd er selvsagt like ulovlig om du heter Jørgen Hattemaker eller Eden Hazard. Heldigvis.

På samme dag som fargeklatten og urokråka Joey Barton er utestengt for all fotball i  18 måneder for ulovlig gambling, kan man trygt si det er mørke skyer over ball-øya i skrivende stund.

Kanskje greit at sesongen, som etter alt å dømme vinnes av Chelsea, snart er over?

Kilde: SkySports.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Overskriftene som lurer deg

Overskriftene som lurer deg. Du ser det hver eneste dag, i samtlige nettaviser, hos bloggere og annonsører. De vil så...

Russen knebles for rus

Russen knebles for rus. Mulig er det smart, at russen 2017 får visse restriksjoner for drikking på offentlig sted. Men...

Lukk