Toppløs soling og bading? Man skal ikke mange årene tilbake, verken i Norge, Sverige, Danmark, Hellas eller Spania, der puppene minglet fra solhungrige nordmenn. Slik er det langt sjeldnere nå. Hva synes du? Skal det være lov å sole seg eller bade toppløs i Norge?

Toppløs soling og bading?

Å amme sitt barn, som burde ha vært det mest naturlige i verden, offentlig, skaper også rabalder i den offentlige debatten. Noen går i fistel for å se snurten av et nakent kvinnebryst, det er ganske utrolig. Hva skal det stakkars barnet få som alternativ mat, koteletter i brun saus, surkål og tre poteter til meg, takk?

Det eneste et ammende barn kan ta til seg av næring de føret fire månedene, er brystmelk og tran. Ellers er det svært begrenset. Det må finnes grenser for hvor kunnskapsløse og ignorante man kan bli. En mor har maten med seg, i puppen, la barnet få mat når det er nødvendig, for svingende. Du som er uenig, bør rull inn puppen selv og ta deg en bolle.

Så til bading og soling.

Det er en annen problemstilling, kvinner har pupper, de får lov til å velge selv, om de bader og soler seg, med eller uten bikini eller t-skjorte, eventuelt BH. Det er nemlig ikke forbudt å sole seg toppløs i Norge, eller i de andre nevnte landene nordmenn elsker å reise til. Det betyr ikke at det er helt ok å gjøre det.

Dette sier loven om det som kan minne om å skape uro i det offentlige rom:

Vern av den offentlige ro, orden og sikkerhet

§ 181.Ordensforstyrrelse

Med bot eller fengsel inntil 6 måneder straffes den som ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig atferd forstyrrer.

  • a) den alminnelige fred og orden,
  • b) lovlig ferdsel,
  • c) omgivelsene på et sted hvor han uberettiget forblir tross pålegg om å fjerne seg.
  • d) omgivelsene på et sted hvor han uberettiget forblir tross pålegg om å fjerne seg.

På samme måte straffes den som i selvforskyldt rus forulemper eller volder fare for andre.

Kilde: Lovdata.

Toppløs soling og bading?

Det står altså ikke et ord om nakenhet eller pupp i fri dressur, du kan, med loven i hånden, sprade rundt på strender og badeplasser, der det faller seg naturlig å bade eller sole seg toppløs, gjøre nettopp det – uten at noen kan tvinge deg til å kle på deg. Noen blir dog forarget, forbannet og vill-sint. Hvorfor det?

Toppløs soling og bading?

Dessuten er det diskrimerende å tvinge kvinner til å pakke inn puppen, menn kan jo gå i bar overkropp året rundt, hvor de vil, når de vil. Vi mener at #freethenipple-organisasjonen har noe å komme med. Hvorfor skal kvinner måtte dekke seg til og ikke mannen? Er kvinners bryster og brystvorter til større sjenanse for andre, fordi den er en mer kjent og velfungerende erogen sone, enn mannens brystvorte?

Har du hørt sånn sprøyt!

I Kroatia vet vi at det er svært liberalt å sole seg toppløs og her florer det også med strender for nudister og andre som kaster både klær og hemninger. Også i Frankrike er nakenhet satt langt mer pris på enn mange andre steder.

Men det blir rimelig søkt, at norske kvinner må ut med tusenvis av kroner i flybillett til andre land i Europa, fordi de ønsker å sole seg eller bade hele overkroppen, er du ikke enig i det? Er du så lam i hue at du lar deg forarge eller sjenere av et kvinnebryst, bør du holde deg innendørs. Alene. Hele sommeren.

Til tross for at loven er klar rundt tema, toppløshet, har tidene endret seg i takt med tiden vi lever i. Sosiale medier sprer millioner av bilder på noen øyeblikk, vi har mobiltelefon med sylskarpe kameraer som kan knipse lydløse bilder – der du kan risikere å bli snikfotografert. Uten samtykke.

Toppløs soling og bading?

Ulovlig, ja. Men det skjer over en lav sko, hele tiden. Derfor velger de fleste kvinner og heller kle på seg enn på bli offer for å havne på nettet, toppløs, uten å kunne gjøre noe med det.

Av samme årsak har mange unge jenter en stor skrekk for å kle av seg og dusje etter gym på skolen. Dessverre. Ikke alle tenker over konsekvensene det kan få, om man blir tatt og straffet for å ta bilder av noen uten samtykke.

Toppløs soling og bading?

Det bør ikke være verken forbudt eller tabubelagt å nyte sommeren i bar overkroppen, verken som kvinne eller mann.

Nakenhet er naturlig, det er det dessverre ikke alle som har fått med seg, derfor bør man respektere det faktum at noen kvinner ønsker å sole seg og bade om sommeren, uten bikini. Får du vondt i øynene dine, bør du se en annen vei. La mennesker som setter pris på sommer, sol og varme få nyte det i fred uten din selvforherligelse.

Du kan aller nådigst, få lov til å avgi en stemme i avstemningen over, ellers synes vi veldig sund deg, om du får problemer av en pupp eller to, da er det deg det er noe feil med, ikke den halvnakne kvinnen.

Om du er samfunnsengasjert, glad i sex, politikk, økonomi, mennesker, fotball, mat, rettferdighet og ellers et oppegående mennesker som liker å fortelle en spade for en spade – vil du like denne bloggen. Du må selvsagt ikke være enige i våre meninger. Her er det stor takhøyde, men vi tør å si i mot deg, om vi er uenige.

Du kan med fordel, skrive inn din epostadresse hvor det står, subscribe, øverst på høyre side på bloggen, så får du nyhetsbrev fra oss, rett i mailboksen når vi publiserer nye artikler.

Vargas

Pin It on Pinterest