Toppstuper ut av skapet- får ros over hele verden! Den britiske topp-stuperen Tom Daley (19) har inntatt verdens overskrifter i de fleste internasjonale medier nylig. Ikke pga sin idrett, men pga en oppsiktsvekkende video. Tom står nå fram som bifil, der forteller han at han er forelsket i en annen, en mann. 

En meget profilert idrettsutøver som var den yngste brite som deltok i et OL, blir lagt merke til. Dette er en gledens dag for alle homofile, lesbiske og bifile verden over. Daley vil hjelpe mange som fortsatt er i «skapet» rundt sin legning.

Mange unge norske gutter og jenter har det langt lettere enn i de fleste andre land mht å være åpen om sin legning. Det betyr ikke at alle er åpne bifil eller homoseksuell. Den unge briten som nå står fram er et ikon i Storbritannia, han vil kunne være en døråpner for andre i samme situasjon, også i Norge.

Toppstuper ut av skapet- får ros over hele verden!

Å bli forelsket er like naturlig som å puste. Å forelske seg i en av samme kjønn er like naturlig, ikke like vanlig, men det er den samme prosessen som skjer i hjertet, i sjel og i sinn.

Toppstuper ut av skapet- får ros over hele verden!

Det er vanlig å prøve ut forskjellige måter å være på i ungdomstida. Dette betyr at mange også utforsker seksualiteten sin og sin seksuelle orientering. Noen forelsker seg i både gutter og jenter, mens andre forelsker seg bare i personer av sitt eget kjønn eller bare fra motsatt kjønn.

Tom Daley vil kunne bli tidenes store homse-ikon i Storbritannia, spesielt om han lykkes i OL i Rio om to og et halvt år. Han har allerede en fantastisk bronsemedalje fra OL i London i 2012.

– Er du ung og frustrert hjelper det alltid å snakke med noen som bryr seg. Helsesøster på skolen, fastlegen din eller mamma og pappa. De aller fleste foreldre forstår sine barn, vil helst støtte og være til hjelp også under slike situasjoner der de unge er i tvil om hvilken sti de skal velge i livet.

Du bør leve ditt liv som du vil, du bør gjøre som stuperen Tom Daley. Han følte de var riktig å si det og han har fått massiv støtte fra familie, venner, kjente og ukjente mennesker verden over.

Tom Daley er bilfil og åpen om sin legning. En klok ung mann som fortjener all respekt for å gå foran som et eksempel. Han gir også de bifile et ansikt.

Homo-haterne er dessverre blant oss, men de blir stadig færre. Kunnskapsløshet og fordommer er dårlige unnskyldninger for ikke å akseptere homofile og lesbiske. Kom ut av skapet du også!

Finn mer info på Ung.no

Foto: Flickr/  courtneydorn

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julegaver- er det ok å kjøpe gaver på kreditt?

Du har satt opp et et budsjett for julegavene du skal kjøpe til venner og kjente. Er det da greit å bruke...

Kåt og klar, men lar du han måtte vente litt?

Du vet han ønsker sex på et bestemt tidspunkt, men det er ikke alltid det passer. Du lar han få...

Lukk