Svært mange ser på norgeshistoriens største ran som noe fascinerende og spennende. Nøye planlagt av mesterhjernen som er en av Norges beste sjakkspillere. Toska » the  brain «.

Angrepet på Nokas 5. april 2004 er det mest dramatiske ranet i norsk krim-historie.

Det er mindre fokus på at det var et grovt ran med dødelig utgang for politibetjent Arne Sigve Klungland. Skutt og drept i tjeneste, av et AG3 våpen fra langt hold av Kjell Alrich Schumann.

– Produsent Jan Aksel Angeltvedt sier at målet for filmskaperne har vært å ikke skape noen helter. Jeg er ikke så sikker på at jeg er spesielt imponert over at noen vil lage film på andres elendighet. Så jeg forstår kritikerne som her kommer til å ytre sin misnøye.

Når det er sagt så er nå filmen laget og kommer snart på en kino nær deg, velger du å gå se den?

Jeg skal også se denne filmen. Hva gikk galt, hvorfor klarte ikke » mesterhjernen » oppgaven? Var det for mange uprofesjonelle små kjeltringer med? Og hvor er pengene som ble tatt? ca 50 millioner kroner er mye penger. Noen vet med sikkerhet hvor de er.

Regissør Erik Skjoldbjærg mener likevel det er viktig og riktig at det ble laget en film om Nokas-ranet.

– Jeg forstår de reaksjonene som kom. det var helt forferdelig for de som stod Arne Sigve Klungland nær. Men man kan ikke la være å lage en film om det for det, mener Tov Sletta som spiller David Toska i filmen.

Snakket med familien

I hele prosessen har filmteamet hatt kontakt med alle de som på en eller annen måte ble involvert i ranet, også også avdøde Arne Sigve Klunglands familie.

Hva Klunglands familie har gitt uttrykk for til filmskaperne vil de imidlertid ikke si.

– Mine samtaler med familien de blir mellom meg og familien, så de vil jeg egentlig ikke uttale meg noe om, sier Erik Skjoldbjærg.

Mine tanker går til Arne Sigve Klunglans familie.

Her er de arresterte og dømte for norgeshistoriens mest omtalte ran.

 

Hvor ble det av pengene? Det er ingen hemmelighet at det er svært mye penger på avveie. Kanskje Toska virkelig er mesterhjernen allikevel?

Å lure norsk etterretning og norsk politi er en svært enkel sak, selv for de aller skarpeste…

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva holder deg igjen?

  Du har mest sannsynlig bare ett liv- hvorfor lever du ikke det livet du egentlig vil leve? Har du...

Reise bort i høstferien?

Der skal være masse billige hytter ledig i fjellet så det er bare å ta seg selv i nakken, svinge...

Lukk