Andre Villas-Boas (36)  allerede ferdig som sjef på White Hart Line, en feil avgjørelse av styret i Tottenham. En handling som oser full panikk hos ledelsen i den tradisjonsrike klubben. Han ble ansatt i juli i fjor, bare 4 måneder etter å ha fått fyken i Chelsea. 

«Spurs» ligger i skrivende stund på en 7. plass i Premier League, men resultatet mot Liverpool var nok den berømte «dråpen» for ledelsen. Åtte seire på dobbelt så mange kamper spilt holdt ikke.

Fotball på et så høyt nivå som den engelske toppdivisjonen er risikosport for managere. Man må vise til gode resultater for lag som har målsetning om å være blant de fire første. Det gir som kjent Champions League plass. Det er der de store oppgjørene er, det er også der de største pengene ligger.

Tottenham havnet utenfor topp fire i fjor med en kjedelig 5. plass. Mulig var dette en av grunnene til at Daniel Levy og Co ikke lenger fant Villas-Boas god nok til å føre «Spurs» videre som sjef. Tapet av verdens dyreste fotballspiller Gareth Bale er merkbart, men det har kommet masse nye gode spillere til London-klubben.

0-5 tap mot Liverpool nylig, er et grusomt resultat isolert sett, for få scoringer siden sesongstart, flere stygge tap som 0-6 for Manchester City i november og endel skader på sentrale spillere, er i sum årsaken til Villas- Boas måtte gå. Allikevel en panikkhandling av ledelsen som ikke forstår at det tar tid å bygge opp et topplag i en så krevende liga så vidt vi kan bedømme.

– Ny manager må på plass snarest og ryktene har allerede begynt å gå. Britisk media skriver om alle ryktene de hører. Basel-manager Murat Yakin og den egyptiske vingen Mohamed Salah, som er stjernespiller på det sveitsiske laget er nevnt flere steder. Både Milan og Lazio har tidligere prøvd å få tak i den unge suksessrike manageren.

Vilas- Boas har iføge BBC-sport den høyeste seiersprosent siden Premier League startet i 1992, med 53,7%. Tall som snakker sitt tydelige språk. Selvsagt blir det feil å sparke en manager som viser at han kan levere. Han burde ha fått mer tid. En ny manager skal bygge sitt lag, hvem som kommer inn som ny Tottenham sjef vil kreve å få tid.

Levy og Co har åpenbart ikke tid. De vil ha inn en vinnerkultur fra første kamp, det er det neppe noen managere i verden som kan gi Spurs-styret. London-klubben brukte mye penger på mange nye spillere denne sommeren, det er selvsagt skuffende at de ikke har klart å levere.

Der finnes det ikke noen garantier for den nye sjefen heller. Derfor er Premier League en av de vanskeligste trenerjobbene i verden.

Her er andre navn som har lav odds som ny manager fot Tottenham Hotspurs.

  • Fabio Capello
  • Franco Baldini ( assistent for Capello som England-sjef)
  • Glenn Hoddle
  • Michael Laudrup

Ole Gunnar Solskjær bruker å være linket til og aktuell for de fleste lag som sparker manageren på balløya. West Brom sparket nylig Steve Clarke og vips så var Solskjærs navn nevnt både her og der.

Hvem tror du tar over Tottenhams krevende managerrolle?

 

Foto: Flickr/  lana2021

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bjørn Tore Bekkeli vant Robinson!

Bjørn Tore Bekkeli (40) fra Fredrikstad er den første norske reality deltager som har vunnet i to forskjellige program. I...

Syden? Lei kulde, mørke og vinter?

De greske fantastiske øyer. Som du husker fra filmen " Mamma Mia "- Lange deilige sandstrender, hvite kalkhus, ofte med...

Lukk