Årets sesongstart i Premier League har vært helt fantastisk. Vi har sett mange mål, flotte mål, debutanter som har storspilt, flotte redninger, solid forsvarsspill og gedigne tabber. Vi har fått drama, mål-fester, snuoperasjoner og ville taklinger, og midt oppi det hele har vi tre nye Premier League-spisser som leverer varene!

 

Den ene spissen var forventet å levere varene, men to andre har kommet litt ut av intet og vist målteft av ypperste klasse. Spissene som har imponert mest i år er nyervervelser, og navnene er Diego Costa, Leonardo Ulloa og Graziano Pelle.

Diego Costa

Med åtte mål på de første seks Premier League-kampene, og syv på de første fire, er Costa Chelsea-fansens nye favoritt og engelsk fotballs nye målkonge. Den brasiliansk-fødte spanjolen har tatt Premier League med storm og levd opp til prislappen på drøye 320 millioner kroner.

Allerede ser det ut til at det skal mye til for at den råsterke spissen ikke skal bli toppscorer i år. Det eneste som kanskje bekymrer Jose Mourinho er Costas konstanten plager med en ufin hamstring. 25-åringen ser imidlertid ikke ut til å slite noe på banen, der han er en konstant trussel for motstanderens forsvar. Allerede har han også fått sin første hattrick i Chelsea-trøyen, noe som er en strålende prestasjon.

Leonardo Ulloa

Hvem hadde trodd at en argentinsk spiss signert fra Brighton & Hove Albion for rundt 80 millioner kroner skulle ta Premier League-nivået SÅ kjapt? Ikke engang Leicester-manager Nigel Pearson kan ha trodd det!

Untitled Leonardo Olloa har vært strålende for Leciester i år Foto: Flickr

Han debuterte på det øverste nivået i England mot Everton i august, og markerte seg umiddelbart med scoring. Han fulgte opp med samme mynt da Arsenal kom på besøk til King Power Stadium, scoret vinnermålet da Stoke ble beseiret på Britannia og han fant veien til nettmaskene to ganger i Leicesters fantastiske snuoperasjon mot Manchester United.

28-åringen har en enorm spisskompetanse, nemlig hodespillet. Han er fantastisk god på hodet, og har allerede bevist at han kan bli en matchvinner for Leicester. Holder Leicester seg opp vil Ulloa ha hatt en stor del å si i den prosessen. Han er en nytelse å se spille fotball. Fem mål på seks kamper er ekstremt bra for en Premier League-debutant.

Graziano Pelle

 Southampton var spådd av mange oddstipsere til å rykke ned denne sesongen grunnet spillerflukten i sommer, men Ronald Koeman har hentet inn mye godt til St Mary’s, og han har også hentet en gammel kjenning.

Det er tredje gangen Pelle spiller under Koeman, og italieneren har bevist hvorfor Koeman liker ham. Den 1.94m høye spissen har scoret fire ganger på seks kamper for et nykomponert Southampton som ligger på andreplass etter seks runder.

Målet han scoret mot QPR i runde seks, da han la opp til et saksespark og dunket ballen i nota.. Ren klasse.

Vi har med andre ord blitt litt bortskjemte med årets ferske Premier League-spisser. La oss håpe vi får se litt magi fra stjernespillere som Radamel Falcao og Mario Balotelli også, da kan vi hvertfall ikke klage på underholdningen. Herlig!

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Statsbudsjettet 2015- Alle er vinnere fordi vi er nordmenn!

Om du er pensjonist, student eller millionær, du vil bli enda rikere i 2015 enn du er i år, om...

Solskjærs erstatter er klar i Cardiff!

Mange tror det kan være lenge til vi ser en norsk manager i England igjen. Vi er ikke like sikre....

Lukk