Trene mer i 2017? Nyttårsforsetter er til for å brytes, eller brytes uansett, før eller siden, for de fleste. Mange vil begynne et nytt og bedre liv i starten på et nytt år, men hvor lenge varer forsettet?

Kjedelig og forutsigbart, i år som i fjor ryker du på en smell før 17. mai, kjenner du deg igjen?

Røykeslutt, å spise sunnere, drikke mindre alkohol og til og med trene mer. Være mer med familie og venner, være snillere mot de man er glad i og jobbe mindre. Det finnes en rekke grunner til å sette seg hårete mål i starten av et nytt år.

For de fleste av oss, ble det med målsetningen, men kom ikke i mål denne gangen heller.

Trene mer i 2017?

Dessverre er det veldig vanskelig å holde seg til egne lovnader og forsetter over tid. Man begynner kanskje for tøft, går hardt ut med pannebånd og pulsklokke, men i september, vet du ikke engang hvor trenings-thigtsen er blitt av. Ikke sant?

Å endre gamle rutiner er vanskelig for de aller fleste. Også når det kommer til økt helsegevinst.

De fleste vet at det er gunstig og lønnsomt for kroppen å spise sunnere og trene mer, til tross for denne kunnskapen, blir vi mer og mer overvektig i dette landet. Med en langsiktig innstilling til å endre livsstil, er sjansene langt større til å lykkes, men gir deg dessverre ingen garanti.

Vi er overvektige, en hel del av oss, fordi det er så mange fristelser, så mye man synes er godt, men som ikke er sunt for noen. Da er det vanskelig å holde seg unna mat og drikke som gjør at inntaket av kalorier, blir større enn de kalorier man forbrenner per dag. Som igjen er årsaken til at vi eser ut og blir større og større.

De fleste voksne, men også ungdom har mye kunnskap om hvordan man skal trene og spise for å redusere vekt. Spiser man riktig ofte – har man økt forbrenning over lengre tid, enn f.eks å spise litt til frokost, og to digre tallerkner til middag klokken 17:00.

Diabetes 2

Mengden mat man trykker i tryne, er jo hovedgrunnen til overvekt. Velger man å la være å trene, eller beveger seg, behøver man ikke være noe geni for å forstå at det – før eller siden, går til helvete.

Visste du forresten at man kan trene seg frisk fra sykdom?

Jepp. Har man f.eks fått diabetes 2 som er en livsstilssykdom, og blir da tvunget til å tilføre kroppen insulin for ikke å bli alvorlig syk, kan man kvitte seg med diabetes 2 ved riktig kosthold og nok trening.

Fordelene ved regelmessig trening, er ikke bare økt sexlyst, bedre smak- og luktesans, økt konsentrasjonsevne, redusert risiko for hjerte- og karsykdommer eller gir deg bedre humør.

Trening reduserer også sjansene for å få en lang rekke med forskjellige krefttyper og gir deg økt livskvalitet. Treningen kan forlenge livet ditt med flere år, om du makter å begynne forsiktig, sette langsiktige og gode mål, kombinert med et variert og fornuftig kosthold.

Mosjon

Hvilken måte du velger å mosjonere eller trene på, bør du finne ut fra dine interesser. Faktisk er det jo nok å gå en tur, femten minutter hver vei, så har du vært i aktivitet i 30 minutter.

Det er en start for alle nybegynnere. Å trene hver eneste dag, er ikke veien å gå for noen. Da brenner du lyset i begge ender og havner før eller siden på sofaen.

Alle vil leve lengst mulig. Hvordan du løser det for din kropp og din helse, er helt opp til deg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Boxing Day – større blir det ikke i England

Engelsk fotball er religion for mange på ball-øya, en dag overgår galskapen foran alle andre kampdager. Også mange nordmenn velger...

Lukk