Trene ute om vinteren? Selvsagt kan man trene ute når det er både kaldt og glatt, om man tar de riktige forhåndsreglene og har nok og riktig utstyr.

Bor man i urbane strøk kan det være enklere å ta turen til nærmeste treningssenter, i stedet for å løpe seg rett på trikk, buss og bil.

Man må rett og slett trene der det føles riktig ut i fra årstiden.

Helsestudio har sine ulemper, med svette garderober, over hypet selvdiggere som elsker seg selv og sin kropp i speilene. Arrogante bodybuildere med fokus på egne muskler og kun det.

Trene ute om vinteren?

Piggsko, ullundertøy, skjerf og lange benklær og overdeler som puster selv, hansker som gjør det mulig å ikke fryse seg fordervet. Å holde seg hjemme og innendørs burde ha vært det beste alternativet, for all trening her oppe i isøde – burde ha vært forbudt vinterstid. Tenker du kanskje.

Med nok og riktig treningstøy, er mye av opplevelsen i havn. Å spandere på seg noe nytt, spennende og fargerikt bør gi enhver det løftet man behøver. Man bør kanskje unne seg noe ekstra, særlig når dørstokkmila er vanskeligere å forsere når vintermørket senker seg – enn sommerstid.

Trene ute om vinteren?

Apropos trening, visste du at den beste mosjonen og trimmen du kan gjøre for deg selv, er å gå. Du trenger ikke noe annet enn nok varmt tøy, kanskje staver og nok motivasjon, til å komme deg ut av huset for å gå en tur. Alene eller sammen med en med like stort pågangsmot som deg selv.

Faktisk er det minst like sunt og bra for kroppen din å gå, som det å trene aller vedens timer i helsestudio eller i svømmehallen. Du får brukt alle de nødvendige musklene kroppen behøver å stimulere, for å holde deg frisk – ved å sette det ene benet foran det andre.

Når du går, gjerne med litt tempo, skjer det masse positivt med kroppen. Gåing gir økt blodgjennomstrømning til hjernen, styrker kjernemuskulaturen, gir økt kondisjon og er med på å holde vekta nede. Du merker også raskt at humøret og lykkefølelsen kommer ved å gå, eller trene regelmessig.

Å gå er mer skånsomt enn å løpe, bedre for muskler, ledd og føtter, samtidig øker man livsløpet med flere år, om du går eller trener regelmessig.

Plukk med deg en kamerat, en venninne eller partneren din – og gå ofte og langt, gå for livet.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – 4 managere sparket, etter 11 kamper!

"Fotball spilles med hodet, bena er bare et verktøy" sa en av verdens beste fotballspillere en gang. Andrea Pirlo, den...

Lukk