Trener du i varmen? Å trene er bra for kropp og sjel året rundt, men er det for varm om du skal trene ute, er det visse forhåndsregler du bør ta.

Nordmenn er eksperter på trening, kosthold, kropp og helse, derfor vet de fleste at det er faren for dehydrering man skal ta hensyn til. 

Lest? Tabuer rundt gutter, kropp og trening

Løper man på stier i skogen, får man lettere skygge via trær og løv langs stien. Løper du i et mer åpent landskap bør du ha noe på hodet, for å unngå den direkte varmen. Ta gjerne med drikkepose med på turen om mulig.

Å trene sammen med en annen, er både inspirerende og hyggelig, da kan man passe litt på hverandre, slik at man ikke blir for varm – for lenge. Ekstremvarme, som man opplever flere steder i Norge denne sommeren, med temperaturer ned mot 35 grader, tar faktisk flere liv, enn noe annet naturfenomen.

Trener du i varmen?

Trener du i varmen?

Photo credit: Moyan Brenn (Creative Commons)

Hetebølgen i Europa i 2003, tok hele 50.000 liv. Det er altså grunn til å være på vakt.

I utgangspunktet er det ikke farlig å trene i varmen, om man gjør ting i riktig rekkefølge, og tenker over kloke grep. Man kan med fordel legge økten på andre tider enn midt på dagen. Passe på væskebalansen og ikke ta seg helt ut eller løpe for langt, så bør man ikke plages unødig – til tross for varmere vær enn normalt.

Det er først og fremst barn og eldre, som får problemer med varmen, men denne aldersgruppen driver ikke aktiv trening i ekstremvarme heller. De kan få problemer ved bare å være ute når det blir for varmt.

Friske, voksne som ikke har problemer med helsen av noen art, kan trene med padling, sykling, klatring, løping, til og med Plogging, kan utføres med helsen i behold, om man tar de rette forhåndsreglene. Plogging er kombinasjon av løping og plukking av plast og søppel – samtidig. Smart.

Husk at alkohol og anstrengende trening, gjør at man blir raskere dehydrert. Ved å droppe alkohol, drikke rent vann i stedet, og ta en mindre anstrengende økt, så vil du kunne trene flere ganger i uken – med helsen i behold.

Vårt beste råd i sommer, om du ønsker å opprettholde toppformen, er at du velger avkjølte treningssentre, og opptar ute-treningen igjen, når temperaturen tillater det.  Å svømme i sjøen er enda et godt eksempel på god aktivitet, hvor du unngår å bli for varm – om du vil være ute.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Godt VM – kun 16 nasjoner igjen!

Godt VM - kun 16 nasjoner igjen! VAR diskuteres fortsatt, forståelig nok. Men Video Assistant Referee er nok kommet for...

Hvor er alle barna?

Hvor er alle barna? Går du en tur på noen få kilometer i ditt nabolag, om du bor på et...

Lukk