Slik er det selvsagt med all trening, men det er faktisk skremmende mange som gjør mange øvelser feil. Derfor setter vi fokus på hvordan planken bør utføres, en øvelse som styrker kjernemuskulaturen  i  kroppen, en meget viktig del av treningen, også for å unngå skader.

– Enkelt forklart skal du ligge som en planke, på albuene i en 90 graders vinkel og med kun tåspissene i gulvet. Det er her mange gjør feil, fordi det avlaster den sviende smerten å løfte rumpa i været, det skal den ikke, den skal være på samme nivå som rygg og ben, nettopp som en planke, se videoen så skjønner du.

Kjernemuskulaturen

All trening er bra for kroppen, men bare hvis du utfører øvelsene riktig og unngår skade. Med feil utførelse, er det lett å få skader som tar langt tid å lege, i verste fall kan du ødelegge ryggen om du f.eks løfte tunge vekter på feil måte.

Trening- Planken virker bare om du gjør den riktig!

Kjernemuskulaturen er stabiliseringsmusklene som er i overkroppen hos alle mennesker. stabiliseringsmusklene som er lokalisert på overkroppen. Kjernemuskulaturen favner alle magemusklene, musklene i ryggen og på sidene. Oppgaven er å aktivisere og holde ryggsøylen i en stabil posisjon.

Hadde vi ikke hatt ryggrad, bokstavelig talt, ville vi ha falt sammen som en sekk poteter.

Kjernemuskulaturen er viktig for balansen og for å beskytte ryggraden når du løfter tung, gjør andre kraftanstrengelser, går, løper eller trener. Via trening.no kan du finne en rekke øvelser som kan være mer riktig for deg enn å bare gjøre den tradisjonelle planken.

Six-pack

Sliter du med å få den etterlengtede ‘six-packen’ så legg det ønske vekk for en periode. Tenk heller på å gjøre de øvelsene som skal til for å få en sterkere kropp. Visste du at du må trene rumpemusklene for å få six-Pack? Jo det må du fordi hele kroppen må være godt nok trent, fra topp til tå for å få markerte muskler.

Trening- Planken virker bare om du gjør den riktig!
Foto: Copyright Terje Viken

Hvor ofte ser du ikke godt trente menn, med svære biseps og en enorm ryggtavle? Der bena ser ut som fyrstikker? De har satt all fokus inn på overkropp og “glemt bena”. Det ser ikke bra ut, og det er åpenbart ikke bra for noen.

– Tren hele kroppen, alle muskelgrupper og variere ofte. Det gir deg før eller siden den kroppen du ønsker. Er du i tvil om du gjør øvelsene riktig, vent med å utføre disse til du får kyndig veiledning og gode råd. Ikke glem at det du putter i munn, også er av stor betydning for å lykkes med treningsresultatet.

Visste du forresten at “din musikk i ørene” hjelper deg til å yte mer på treningen med 15 prosent?

Trening

– Hvis du har diabetes 2, eller andre livsstilssykdommer, er sjansen stor for at du trener deg helt frisk. Hvis du setter deg hårete mål og gjennomfører disse. Det kan være smart å få god hjelp fra start, enten på et treningssenter eller av en personlig trener, nettopp for å gjøre øvelsene så riktig som mulig.

Husk at all trening er bedre enn ingen trening, men forsøk å gjør den så variert som mulig for å få den nødvendige variasjon. Trener du et par ganger i uka, kan du eksempelvis med fordel svømme den tredje gangen.

Ta planken tre ganger per uke, gjerne de dagene du egentlig ikke trener, fordi dette er en øvelse du kan gjøre absolutt over alt. Test deg selv. Øk, med 10 sekunder per uke eller det som passer for deg.

Mangler du med motivasjonen, unn deg selv nye treningsklær, det gjør det langt lettere å komme seg ut av huset og inn i trenings-modus.

Lykke til!

Kilde: Cornelis Elander

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother – Philip og John ble kastet ut, ber om unnskyldning!

https://www.youtube.com/watch?v=Yk81lIYKJc8 De to mest populære deltagerne ble litt vel ivrig da de stenge en av de kvinnelige deltagerne inn i...

Lukk