Ereksjonsproblemer? Flaut? Ja veldig, men dog veldig normalt! Og legene har hørt spørsmålet før, uansett hvor rart du tror det høres ut.

Det å skulle fortelle en fremmed person om noe så personlig som ereksjonsproblemer er selvsagt vanskelig, og det er naturlig at du gruer deg litt. Du hjelper imidlertid å være forberedt. Her kan du lese hva legen kan komme til å spørre om.

Den aller viktigste «undersøkelsen» legen kan gjøre er å få en «god sykehistorie», og derfor er det viktig at du forteller om dette så godt du kan. Noen ganger kan nemlig legen finne årsaken til problemet bare ved å få gode opplysninger. Det kan være lurt å tenke gjennom dette før du går til legen.

Legen vil gjerne ha svar på:

 • Hvor lenge har du hatt problemer?
 • Er det noen ganger det ikke er problematisk i det hele tatt – er problemene med andre ord litt «situasjonsbetinget»?
 • Hva er det største problemet – at penis ikke blir så stiv at du klarer å gjennomføre samleie, eller at ereksjonen ikke varer lenge nok? Eller begge deler?
 • Har du noen sykdommer, eller bruker du noen medisiner? Mange vanlige sykdommer og medisiner er forbundet med økt risiko for ereksjonsproblemer. Husk også å opplyse om de reseptfrie medisinene du bruker, inkludert naturmedisiner og kosttilskudd. 
 • Er lysten til stede, eller er manglende lyst en del av problemet?
 • Får du ereksjon om natten/morgenen?
 • Har du vært utsatt for en ulykke?
 • Drikker du mye alkohol? Er ereksjonsproblemene spesielt store i forbindelse med inntak av alkohol?
 • Lever du et stresset liv, fylt med konflikter og uro? 
 • Er du plaget av depresjoner, tungsinn og tretthet?Alt dette er viktige opplysninger for at legen skal kunne hjelpe deg. Aller best er det om du tar med deg partneren din til legen. Ereksjonsproblemer er noe som rammer dere begge, og åpenhet, samarbeid og støtte fra partneren øker sannsynligheten for en vellykket behandling.
 • Mulige årsaker til problemet kan være mange og her nevnes noen:

  En av mange myter knyttet til potensproblemer er at årsaken hovedsaklig er psykisk. Nå viser ny forskning at bare 10-30 prosent av tilfellene av impotens utelukkende har en psykisk årsak. Vanligere er det at potensproblemer kommer som følge av sykdommer du har eller som en bivirkning av medisiner du bruker.

  Høyt blodtrykk, diabetes, og høyt kolestrol kan være medvirkende årsaker.

  Jeg har hørt en fastlege si at det hjelper veldig, med sundt kosthold, røykekutt og måtehold med alkohol, samt økt treningsmengde. Både mot ereksjonsproblemer og avkortet livsløp.

  Jeg syntes det hørtes ut som om: drit i å kose deg, og du vil leve lenge… hva er vitsen da?

  Kilde: Lommelegen.no

  Translate »

  Pin It on Pinterest

  Les også vår forrige artikkel
  Har du hatt en fin feiring av dagen?

  Hva har du gjort på selveste 17 Mai? Har du hatt en bra dag, med is, pølser og brus, eller...

  Mer trafikk til bloggen?

  http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=vargas12 Bruk tiden fornuftig, skaff deg trafikk og dermed lesere til bloggen din! Jeg kan garantere for at bloggtrafikk.nu virker...

  Lukk