Danske Noma har i to år vært kåret til verdens beste restaurant av Restaurant Magazine, men er nå skjøvet ned av en fantastisk spanjol. Restauranten El Celler de Can Roca  El i den lille byen Girona i Nord-Spania har fått den meget prestisjetunge utnevnelsen. 

Om du derimot nå skulle få lyst til å skli innom byen i Nord, når du allikevel var i Barcelona f.eks så glem det. Ventetiden for et bedre måltid på El Celler er et par år. Er du rik, så kan du kanskje kjøpe deg opp på den ventelisten, men det vil koste mye.

– Norske kokker er av et meget høyt internasjonalt nivå. Dessverre så gjenspeiler ikke det kvaliteten på norske restauranter, som dessverre har fått en noe frynsete rykte de senere årene. I Oslo alene har et titalls såkalte kvalitets-restauranter ha måttet stenge av forskjellige årsaker. Det være seg mangel på rutiner pålagt av mattilsynet, økonomisk rot og konkurser.

Det er noen år siden «Bagatelle» og andre restauranter kunne være stolte av den norske restaurant-bransjen på egne vegner. På listen til Restaurant Magazine er det ingen norske, men hele tre svenske restauranter med.

Foto: www.portacatalunya.com

 

Mange mennesker er opptatt av kvalitet, spesielt når man betaler en hel del for å oppleve et kulinarisk krumskrig fra de som er best i sitt fag.

På den svenske restauranten «Frantzén/Lindeberg» i Gamlebyen i Stockholm får du nettopp det. Derfor er denne restauranten så høyt oppe som nr 12 av verdens beste. Hemmeligheten er ikke så hemmelig som man skulle tro, 95% svenske råvarer og ekstremt dyktige ledere i Björn Frantzén og Daniel Lindeberg er nøkkelen.

Restaurant «Fäviken» i Järpen i Jämtland ble br 34 som i fjor, og det tredje svenske spisestedet på den meget anerkjente listen var Mathias Dahlgrens restaurant i Stockholm.

Norsk restaurant-eiere har virkelig noe å strekke seg etter for å bli bedre. Ikke bare på mat og drikke, service og opplevelse, men på å få tilbake tilliten blant offentlige instanser og hos folk flest. Er man profesjonell og har strukturen, profilen og kjøkkenet i orden, kommer det fornøyde kunder tilbake.

Så langt må man helst reise til Sverige for å bli tilstrekkelig imponert om man er glad i kulinariske krumspring.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sveriges mest populære Blogger er gravid!

Smellvakre Isabella Löwengrip som skriver på bloggen Blondibella har kommet med årets nyhet til sine lesere- hun og kjæresten Odd Spångberg (25) venter...

Bloggurat er det viktig å ha på sin blogg

Lurer du på hvordan du får en slik kode så er det bare å spørre.  Slik ser den ut, den...

Lukk