De fleste har et eller annet forhold til eventyret og filmen om Trollmannen fra Oz. Kanskje det mest populære eventyret levert av eventyrlige «Walt Disney production» til en hel verden som elsker filmer av denne genre. 

Den originale filmen er fra 1939 med selveste Judy Garland som «Dorothy» i hovedrollen. En film de fleste voksne amerikanere er vokst opp med siden denne gangen.

Nå er det nye film-tider. 3D plattformen har inntatt kinosalene, og endelig kommer en ny og spennende fortelling om fantasiverdenen og eventyrlandet Oz. Filmen er kalt «Oz The great and powerful- Amaze.»

For at du ikke skal begynne å surre, så er det viktig at du vet at denne nye filmen er en forløper til den første filmen om Oz. Det betyr at filmens hendelse foregår ca 20 år før den historien du husker fra den originale «Trollmannen fra Oz».

 

I denne filmen er det James Franco (34), kjent fra blant annet «Spider-Man» som spiller den noe tvilsomme trollmannen «Oscar Diggs», også kalt Oz. En karakter som passer han som hånd i hanske.

I rollen som en av heksene spiller vakre Mila Kunis (29) fra Ukraina, og regissør er Sam Raimi (53) som har levert glitrende filmer før, med «Spider-man 2» som den mest kjente.

Du har selvsagt en formening om denne type film, og det er ikke sikkert du i utgangspunktet er spesielt begeistret. Hvorfor ikke ta en tur på kino med et åpent sinn uten en forutinntatt mening, så kanskje du blir overrasket?

Filmen «Oz The great and powerful- Amaze» har Norges premiere fredag 15. mars på en kino nær deg.

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jada Smith med støtte til Justin Bieber

Justin Bieber har vært i trøbbel i starten på sin Europa Tour, som også skal berøre både Norge og Sverige...

Mange norske menn er helter, Tøffel helter!

Du se de i butikken, de går bak sin kone med henne veske, og er bare glad han har fått...

Lukk