– De skattemessige forholdene ved næringsvirksomhet i Norge er gjennomregulert med lover og regler, og nøye kontrollert av myndighetene. Samtidig finnes ikke en eneste lov for hvordan selskaper skal unngå å krenke menneskerettighetene. Dette er opp til selskapene selv. Krev bindende retningslinjer for bedrifters samfunnsansvar nå!

http://maktforplikter.amnesty.no/

Amnesty Norge gjør en meget viktig jobb. Blant annet ved å fokusere på hvordan norske bedrifter kan beskytte menneskerettighetene og ikke være delaktig i for eksempel barnearbeid, tortur og overgrep.

Visste du feks at Aker Kverner leverte strøm og vann til Guantanamo-basen i USA, der mange mennesker fortsatt sitter i fengsel uten lov og dom etter 11. september 2001? Der flere fanger skal være torturert med nettopp vann og strøm?

Russland blant de verste landene

En lørdag tidlig i oktober i 2006 ble journalist og menneskerettighetsforkjemper Anna Politkovskaja skutt og drept utenfor sin leilighet i Moskva. Dessverre fordi hun ble for nysgjerrig på å finne sannheten på sine konspirasjonsteorier.

Anna er ikke den eneste som har måttet bøte med livet for å prøve å skrape i lakken til de mektige herrer i Kreml.

Stanislav Markelov Natalia Estemirova, Anastasia Baburova, Magomed Evloev, Zarema Saidulaeva og Alik Dzhabrailov.

Alle dyktige journalister og advokater som har prøvd å gjøre noe med maktarrogansen i Russland, men som heller måtte betale den dyreste pris for å bli for nærgående.

Russland er et av de land i verden Amnesty har svært mange vanskelige oppgaver, også får å ære de som har falt i troen på rettferdighet.

 

 

Simulering av «waterboarding», som er blitt brukt i krigen mot terror Foto: Amnesty.no

Amnesty Internasjonal drømmer om en verden der de grunnleggende menneskerettighetene oppfylles for alle.

 Amnesty eksisterer for mennesker som på grunn av maktmisbruk lever i ekstrem fattigdom, som blir fratatt sin rett til helsetilbud, skole eller tak over hodet, som blir undertrykt, fengslet eller forfulgt.

Amnesty har i dag 70.000 medlemmer og aktivister i Norge.

Amnesty deler Norge opp i fem regioner, med regionale kontor i Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Oslo. Regionlederene med god hjelp av praktikanter, mobiliserer medlemmer, aktivister og andre støttespillere over hele landet til felles innsats for menneskerettighetene.

Er det en organisasjon som gjør mye for de som er svakest og har minst på verdens basis, så er det Amnesty International.

Jeg er meget stolt av å få være med på laget.

 

 

Vargas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://maktforplikter.amnesty.no/

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Anders Behring Breivik- Utilregnelig og schizofren

  Da har de sakkyndige Torgeir Husby og Synne Sørheim slått fast at massemorderen var utilregnelig og psykisk syk 22. juli i år....

Planlegg en uke av gangen så slipper du tidsklemma

Tiden går ustanselig.  Og for mange så går den tilsynelatende raskere og raskere for hver dag som går. Et minutt er 60 sekunder,...

Lukk