Trygge havner på børsen, finnes de når det krakker eller går mot en resesjon? Tvilsomt, svarer du sikkert. Men det er faktisk noen få unntak, som gjør att du ikke taper pengene dine i form av at disse selskapene går konkurs. Noen selskap kan være volatile, ja, men det er ikke nødvendigvis negativt.

Estimated reading time: 6 minutter

Equinor

Noen selskap berger seg ved at de blir kjøpt opp av en større konkurrent eller noen rike investorer som ønsker å slå sammen flere selskap, til et eller flere større. Det er ikke nødvendigvis nok til å berge stumpene.

Les også: Dette kan bli dyrt

Trygge havner på børs bør først og fremst tjene mye penger, ha penger på bok og ha evnen til å tjene penger i tiden som kommer. En tid som ser brokete og usikker ut, nesten uansett hvilken bransje man ser inn i. Unntakene er altså energi, olje og gass.

Vi gir deg aksjetips du kan trygge pengene dine i, om du har nok tid.

 Statoil fram til 2018, ble omdøpt til Equinor. Hvor den norske stat er hovedaksjonær med en eierandel på 67 prosent som fra 1. januar 2022 er forvaltet av Nærings- og fiskeridepartementet, som da overtok ansvaret fra Olje- og energidepartementet.

Wikipedia.org
Trygge havner på børsen
Foto: Vargas12.com

Equinor, AkerBP og Vår Energi. Disse selskapene tjener mye penger og har gjort det siden krigen i Ukraina brøt ut. Equinor i særdeleshet, tjener mer penger enn noen andre selskap på børsen, både på olje og gass. Og framtidig inntjening ser også veldig lys ut, all den tid verden trenger olje og gass-resursser i all uoverskuelig framtid.

Les også: Nå blir boliglånet dyrere

Equinor henter olje og gass fra Nordsjøen og har gjort dette i mer enn femti år, og vil gjøre det i mange ti år til. Heldigvis. Vi trenger olje nå og i framtiden og vi trenger gass, nå og i framtiden. Via produksjonsfeltet, Johan Sverdrup, vil det i fjerde kvartal bli hentet opp 720.000 fat med råolje, hver eneste dag. Hurra, og takk for maten.

Skal du eie kun én aksje i tiden som kommer, hvor børsen kan gå inn i en usikker tid, bør det være Equinor.

Aker Horizons

Man skulle tro at alt som har betegnelsen Aker, har enorme muligheter siden det er knyttet til Aker og Kjell Inge Røkke. Slik er det nok ikke lenger nå. Aker Offshore Wind og Aker Clean Hydrogen hadde faktisk ikke livets rett og ble til slutt faset ut og eksisterer nå kun under Aker Horizons vinger. Som et gufs fra en fordums tid.

Ikke alle selskap eller aksjer skal vokse inn i himmelen, enda de er beskyttet av kunnskapen og de dyktige medarbeiderne til Røkke-familien. Det er nemlig Røkke Junior, Kristian Røkke som er CEO i Aker Horizon. Akers grønne lokomotiv, investeringsselskapet som skal hjelpe oss å takle framtidige utfordringer – ute og hjemme.

Trygge havner på børsen
Foto: Vargas12.com

Aker Horizons utvikler grønne industriprosjekter og teknologier som akselererer netto null-overgangen. Selskapet har eiendeler på tvers av fornybar energi og karbonfangst. Og utvikler grønne industrielle knutepunkter som kombinerer lavkost fornybar energi med hydrogenproduksjon og nedstrøms-applikasjoner.

Aker Horizons

Aker Horizons er et nytt selskap, men har Aker, selve kronjuvelen i Røkke-imperiumet i ryggen. Selskapet har mye penger på bok, spesielt etter salget av REC Silicon til Sør koreanske Hanwha for 1,4 milliarder kroner.

Men det er de framtidige planene som gjør at vi mener at Aker Horizons er en trygg aksje for framtiden.

I Narvik bygges det nå en enorm energipark hvor det skal produseres elbil-batterier og en fornybarsatsing man ikke har sett maken til i nord, noen gang. Videre har Aker og Aker Horizons eliten med seg i ingen ringere enn tidligere Oljefondsjef, Yngve Slyngstad. Han har fått ansvaret for Akers multimilliard-fond, Aker Asset Management som skal hente 100 milliarder Euro, før Røkke og co er fornøyd.

Selvsagt vil Aker Horizons være endel av den investeringen i form av oppkjøp av andre fornybarselskap.

Trygge havner på børsen handler om det grønne skifte for kommende generasjoner, men vi må begynne allerede i dag. Derfor er det viktig å forstå hvem som vil mest og kan mest på veien til et bedre klima.

Rec Silicon

Ja, vi snakket varm om Equinor, olje og gass. Det er riktig, men samtidig bruker Equinor enorme ressurser på å gjøre framtiden så grønn som mulig, til tross for at det hentes mye olje og gass fra dypet. Equinor skal være et selskap som satser på en omfattende omstillingsplan med miljøet i fokus.

REC Silicon er verdens ledende polysilicon-produsent, et produkt som må til for å lage solceller i solcellepaneler, altså framtidens energi-løsning.

Dette selskapet ble solgt av Kjell Inge Røkke og Aker Horizons til Hanwha i år, som vi var inne på. Nå er det mange brikker som er i ferd med å falle på plass for REC Silicon, blant annet er det avgjort at den nedlagte fabrikken i Moses Lake skal åpnes igjen i 2023.

Da vil REC Silicon begynne å tjene penger igjen. Mye penger, om Hanwha får det som de vil.

I skrivende stund ligger det en rekke triggere i selskapet REC Silicon, og dermed i aksjen. Triggere som kan gjøre at selskapet får dette løftet mange aksjonærer har ventet på i flere år. Trygge havner på børsen er i aksjer og selskap som vet hva de driver med, som tjener penger og som vil tjene penger i framtiden.

Først nå når den sørkoreanske giganten Hanwha har kommet på banen, ser det ut til å bli presentert viktige avgjørelser – som gjør at selskapet vil tjene (mye) penger på sikt. Men som du sikkert har oppdaget, det er forbundet med stor risiko å eie aksjer. 

Admin for denne bloggen er eier av flere av de omtalte aksjene, men artikkelen bør ikke sees på noen kjøpsanbefaling. Du kan tape pengene dine.

Vargas

Pin It on Pinterest