Utøverne selv tør ikke å garantere sin egen deltagelse i OL i Pyeongchang i Sør-Korea, forståelig nok. Den spente situasjonen i regionen, med Nord-Koreas kontroversielle diktator, Kim jong-un på den ene siden, og med Donald Trump og USA på den andre – kan gi et amputert OL.

Marit Bjørgen legger sin lit til Olympiatoppen, som på sin side får info fra politikerne og PST, som følger den utrygge situasjonen nøye. Utfordringen er at ingen kan vite hva makthaverne finner på. Kina skulle ha all grunn til å holde Nord-Koreas leder, best kjent som “The rocket man” av Trump, i ørene, men alt tyder på at så ikke er tilfelle.

Hva Sør-Korea, som vertsnasjon for det 23. olympiske vinter-OL har tenkt å foreta seg, vedrørende sikkerheten til utøverne kan man kanskje tenke seg. Et militært angrep på Sør-Korea under OL-lekene er utenkelig, men det er i utgangspunktet all militær aktivitet. Sikkerheten må komme først, men vil Nord-Korea statuere et eksempel på at de ikke lar seg diktere av noen – vil all fokuset et OL gir, være den ‘perfekte’ anledning til handling.

Kim jong-un Nord-Koreas diktator

Frankrikes idrettsminister, vurderer å holde de franske deltagerne hjemme fra Sør-Korea, utelukkende på bakgrunn av Nord-Koreas trusler.

– Hvis konflikten med Nord-Korea blir verre, og vi ikke kan få garantier om at det er trygt å reise til Sør-Korea, så vil OL-utøverne våre forbli i Frankrike. Vi kan ikke utsette utøverne våre for fare.

Laura Flessel

USAs president, Donald Trump har ikke gjort noe for å tone gemyttene, men heller kastet bensin på bålet ved å true Nord-Korea til taushet, om de ikke slutter med sin prøveoppskytninger av langdistanseraketter. “Vi skal ta hånd om saken” var Trumps melding, da Nord-Korea hadde gjort sin test av nye missiler.

IOC-president Thomas Bach hevder at det er ingen grunn til uro rundt vinterlekene, uten å kunne garantere noe som helst. Om ikke Nord-Korea bruker militær makt, finnes det alle muligheter for terror, beordret direkte fra Kim jong-un, fordi han ønsker å markere seg – når all verdens fokus er på naboen i sør.

OL i Sør-Korea arrangeres fra 9. februar til 25. februar 2018. Det betyr at det fortsatt er tid til å sette diktatoren til veggs, for unngå at vinterlekene blir rammet av uroligheter, terror eller krigshandlinger. Selv om det er heller tvilsomt at det skjer.

 

Kilde: Aftenposten.no 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vargas vil levere i 2018!

Vargas vil levere i 2018! Slik vi har levert siden tidlig i 2010, vil bloggen bestå, også i 2018. Vi...

Lukk